SWC om Goldstone-rapporten: Nedlegg veto

Simon Wiesenthal-senteret oppfordrer Det hvite hus inntrengende om å bekjentgjøre forut for ethvert møte i FNs Sikkerhetsråd om Goldstone-rapporten, at man vil nedlegge veto.
Talsmenn ved senteret sier at ethvert tiltak man foretar seg ut fra den ”ensidige” rapporten ikke bare ville være et angrep på Israel, men et ”direkte anslag mot Amerika og enhver nasjon som energisk forsvarer sine innbyggere mot den internasjonale ikke-statlige terrorismens svøpe”
Ut fra sannsynligheten for at FNs Hovedforsamling overfor Sikkerhetsrådet vil anbefale tiltak på grunnlag av den kontroversielle Goldstone-rapporten, har Wiesenthal-senteret inntrengende oppfordret president Obama om å kunngjøre at USA vil nedlegge veto mot enhver resolusjon i Sikkerhetsrådet.
I et brev til presidenten har grunnlegger og dekanus for Senteret, rabbiner Marvin Hier og nestleder, rabbiner Abraham Cooper, betegnet rapporten om Israels månedlange aksjon i Gaza sist vinter som ”partisk og feilaktig,” og legger til at når rapporten retter seg mot Israel mens den overser Hamas sin bruk av levende skjold og lagring av våpen i boliger, sykehus og moskeer, ”belønner den ensidige rapporten terrorisme og straffer dens ofre og dem som søker å beskytte de uskyldige mot ikke-statlige terroristangrep.  Blant alle de resolusjoner som noen gang kunne legges frem for FNs Sikkerhetsråd, ville ingen fortjene et veto mer enn Goldstone-rapporten.”
I brevet som er skrevet på vegne av Senterets 400.000 registrerte medlemmer sa rabbinerne at; ”Der foreligger gode indikasjoner på at Hovedforsamlingen på instruks fra Libya, Sudan og andre vedvarende overgripere mot menneskerettighetene, vil anmode om at Goldstone-rapporten blir tatt opp i FNs Sikkerhetsråd med det formål å inkorporere [rapportens] anbefalinger, og til sist å utstyre disse farlige og usmakelige anbefalingene med folkerettslig legitimitet.”
”La det ikke bli misforstått, Herr president, at om ikke Goldstone-rapporten blir bestemt og permanent avvist av USA, EU og andre demokratier, vil den bli enhver terrorists Magna Carta,” fortsatte rabbinerne, og konkluderte med at; ”Den er ikke bare et angrep på Israel, men er et direkte anslag mot Amerika og enhver nasjon som energisk forsvarer sine innbyggere mot den internasjonale ikke-statlige terrorismens svøpe”
Senterets hovedrepresentant ved FN, Mark Weitzman, har vært i Hovedforsamlingen og observert den strømmen av arabiske og muslimske land som hamrer løs på Israel og oppfordrer til nye FN-aksjoner basert på anbefalingene i Goldstone-rapporten.
Senteret har også iverksatt en underskriftskampanje på Internett hvor man oppfordrer USAs FN-ambassadør Susan Rice om å nedlegge veto mot ethvert ytterligere tiltak på grunnlag av rapporten.  Oppfordringen som har fått 15.000 underskrifter, kan sees på Internettadressen www.wiesenthal.com.  Frem til nå har USA ikke deltatt i Hovedforsamlingens behandling av Goldstone-rapporten.
Simon Wiesenthal-senteret er en av de største internasjonale jødiske organisasjoner for vern av menneskerettigheter, med mer enn 400.000 medlemsfamilier i USA.  Senteret møter som observatør i internasjonale fora, inkludert FN, UNESCO, OSSE, OAS, Europarådet og Det latinamerikanske parlament (Parlatino).
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt Senterets PR-avdeling, tlf.: 310-553-9036, bli med Senteret på Facebook: www.facebook.com/simonwiesenthalcenter,  eller følg med på @simonwiesenthal for nyheter og oppdateringer som sendes direkte til din Twitter-side eller mobiltelefon.
Marcial Laviña
Assistant Director, Public Relations
Simon Wiesenthal Center Museum of Tolerance
P: 310.772.2455
F: 310.553.4521
[email protected]Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: