Svenska Kyrkan: sluta med demoniseringen!

Kvinne kjøper frukt
Kvinne kjøper frukt

Det er ikke bare Thorbjørn Egners fantastiske barnefortellinger med Visen om vesle Hoa eller tegneserien TinTin som er rasisme hos våre kjære, men nokså underlige naboer. Den avsporede og latterlige rasismedebatten som i det senere har bølget over kjølen har vakt forargelse for noen, vantro latterbølger hos andre.
Svenska Kyrkan mener nok selv at de må tas alvorlig. I alle fall er det ingen ting i det de skriver som tyder på at det er humoristisk ment når Kyrkan starter en julekampanje som varer fra 1. desember til 6. januar, hvor den oppfordrer allmenheten til å kreve at varer fra israelske og palestinske områder skal merkes med opprinnelse.
Illustrasjonsbildet de har valgt (se over), med en tydeligvis hardt prøvet arabisk kvinne som kjøper frukt, påkaller i alle fall ikke smilet. Ei heller teksten.

Svenska kyrkan vill att vi som konsumenter tryggt ska kunna köpa varor som är från Israel utan att riskera köpa varor som kommer från ockuperad mark. Detta eftersom Israels ockupation av Palestina strider mot internationell rätt. Mejla och säg din mening!

Det har Svenska Kyrkan bestemt. Nemlig at «Palestina» er ulovlig okkupert. At det finnes tolkninger av eksisterende lovverk, – at denne saken har to sider, at Folkeretten er mer bygget på traktater og overenskomster enn jus, at den midlertidige ordningen hvor noen territorier figurerer som «omstridte» og at dette er noe man har forpliktet seg på begge sider til å komme tilbake til og forhandle om, – alt sammen er komplett uinteressant for Svenska Kyrkan. Like uinteressant er det for dem å grave i for dem uvesentlige detaljer som hvorfor situasjonen er slik at Israel nå sitter på territorier de ikke hadde i 1948. Tre store kriger mot landet startet av araberne – har det noe å si tro?
Svenska Kyrkan slår også fast at «bosättningarna utgör det största hindret mot en fredlig lösning av Israel-Palestinakonflikten och bildandet av ett självständigt Palestina.» Ikke ett ord om terroren eller krigene fra arabisk side. Ikke ett ord om at Israel har trukket seg fullstendig bort fra Gaza, uten at vi har kunne se noen markant «fredlig lösning» av den grunn, med tusenvis av raketter mot sivile i Israel. Svenska Kyrkan – hvor var de da barnehagene i Israel sto under tusenvis av rakettangrep fra dypt overbeviste muslimer som skulle «åpne helvedes porter» og utrydde jødene fra Israel?
«DET STÖRSTA HINDRET»
Mon ikke Svenska Kyrkan tar feil. Terroren og hatet fra muslimer mot ikke-muslimer, og blodbadet muslimer seg imellom kan nesten se ut som at «utgör det största hindret mot en fredlig lösning» – ikke bare i denne konflikten, som tross alt er redusert til et minimum som følge av Israels forsvar, men i Syria, Irak, Libya (og her), Egypt, Eritrea, Etiopia og Sudan, Den sentralafrikanske republikk, Filippinene, Tsjetsjenia og en mengde andre steder hvor muslimer er i flertall eller mindretall.
SVERIGES AMBASSADE: – SLUTA MED DEMONISERINGEN AV DEN JUDISKA STATEN
Flere steder på Facebook finnes opplysninger om at Sveriges ambassaderåd i Tel Aviv har kritisert oppropet:

Paul Rimpler: «Västerås stift ville inte kommentera. Men efter kontakt med svenska ambassaden här i Tel Aviv som har läst den blev det fart på Svenska kyrkan i Sverige. Ambassaden ansåg att utgivaren borde tänka sig för en gång innan den publicerades. Vidare säger ambassaden att det i faktarutan inte stod att Israel lämnade Gaza 2005 och att sanktioner mot området är rättsligt godkänt. Svenska kyrkan i Sverige ringde mig och förklarade att stiften är självständiga och får ansvara för vad de skriver eller publicerar. Jag förklarade också att jag som israelisk medborgare kände mig kränkt av alla dessa lögner som framkom av den s.k. novellen. Uppmanade också att sluta med demoniseringen av den judiska staten, för det främjar inte den konflikt som vi försöker att lösa. När det gäller de kristnas situation här i Mellanöstern uppmanade jag dem att koncentrera sig på deras egna bröder och systrar som hänsynslöst förföljs, misshandlas och dödas.»

Helt i tråd med SMAs leder 2. november 2013, der Michal Rachel Suissa skriver:

Mens kirkene står i brann og de kristne massakreres over hele den islamske verden, samlet ledelsen i Kirkenes Verdensråd, KV, seg 28. oktober til generalforsamling i Busan i Sør Korea.  Det er mulig at dette fjerntliggende stedet ble valgt for å unngå å høre skrikene fra de kristne som daglig tortureres, drepes og brennes av jihadistene i de landene hvor de kristne statskirkene en gang oppsto.  Også i år brukes KVs ressurser primært til å avlede oppmerksomheten bort fra deltakernes kristenplikt og over på det som i mange tiår har vært organisasjonens hovedfokus, nemlig å demonisere jødenes hjemland, Israel.  Blant fagfolk kalles slik virksomhet ”den nye antisemittismen” hvor Israel har tatt ”den evige jødens” plass.

SPØR ETTER ISRAELSK FRUKT!
Vi oppfordrer derfor til det stikk motsatte av det Svenska Kyrkan gjør: Spør etter israelsk frukt! Be om å få denne friske sunne frukten i hyllene i din dagligvarebutikk! La deg friste av dragefrukt-selgeren på Machane Yehuda-markedet i Jerusalem (under).

La deg friste av den friske frukten fra Israel!
La deg friste av den friske frukten fra Israel!Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: