Stabssjefen for IDF: Israel slipper ikke unna en aksjon i Gaza

Benny Gantz, stabssjef i det israelske forsvaret, sier det «ikke er noen vei utenom» en større aksjon for å sette Hamas ut av spill i Gaza.
«Vi står overfor rakettangrep fra Gazastripen fra tid til annen, og vi forstår at det pågår en oppbygging i Egypt også,» sa Gantz. «Jeg tror at staten Israel ikke kan fortsette å leve med den aktive trusselen fra Hamas på Gazastripen.»
«Før eller siden kan vi ikke slippe unna en betydelig operasjon,» fortsatte han. «IDF vet hvordan man skal operere på en målrettet, besluttsom og offensiv måte mot terrorister på Gazastripen.»
En slik operasjon vil være målrettet og hurtig. Nå, tre år etter operasjon Cast Lead, uttrykte stabssjefen tilfredshet med den avskrekkende effekt operasjonen hadde.
Kritikerne sier imidlertid at en slik operasjon hadde vært unødvendig dersom Israel hadde greid å sette seg i respekt på forhånd. Man kritiserer daværende statsminister Ehud Olmert for å ha trukket seg ut før man hadde oppnådd de strategiske mål som var satt for operasjonen, grunnet det store internasjonale presset på Israel.
Det er heller ikke snakk om angrep «fra tid til annen» fra Gazastripen, som Gantz sier, hevder kritikerne. Vi snakker om tusenvis av raketter og bomber mot Israels sørlige byer og samfunn siden operasjon Cast Lead.
Militæranalytikere sier at Israels policy med flyangrep når landet angripes med raketter fra Gaza har vist seg å være ineffektivt mot Hamas, og at den ytterst sårbare situasjonen for den drøye millionen mennesker som lever i sør-Israel bare fortsetter. Alle disse menneskene lever under konstant frykt for rakettangrep fra Gaza, og det utgjør en enorm psykologisk skade for disse menneskene, spesielt for barn og eldre.
Gantz slutter seg med denne uttalelsen til sine forgjengere Shaul Mofaz, Moshe Yaalon, Dan Halutz og Gabi Ashkenazi i å innrømme behovet for en større bakkeoperasjon i Gaza. Tidligere generalmajonr Yoav Galant og minister med ansvar for rikets sikkerhet Yitzhak Aharonovitch har også sagt at en slik operasjon trengs, skriver den israelske konservative nyhetssiten Arutz Sheva.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: