Slik ble Krystallnatten kuppet og brukt til å fremme jødehat

Abu Dis er omgjort til en ghetto som følge av muren på Vestbredden. Innbyggerne er avskåret fra å forlate nabolaget og holdes borte fra skole og marked og kan dessuten ikke besøke til slekt og venner. (Foto: PENGON/Anti-Apartheid Wall Campaign)

Teksten er hentet fra Kirkens Nødhjelps web
Riv muren!

11.11.2003

Søndag 9. november ble en tre-meters høy «mur» på Egertorget i Oslo revet, for å illustrere avstanden mot byggingen av dagens mur på Vestbredden.
Datoen 9. november var valgt av den internasjonale kampanjen mot muren på Vestbredden, siden det var dagen for Berlin-murens fall i 1989.
Under arrangementet ble det bli holdt appeller av Kåre Willoch, tidligere statsminister, Ingunn Yssen, internasjonal leder i LO og Marit Skjeggestad, kapellan i Ris menighet.
Bakgrunn
Israel har siden juni 2002 bygget et 15 mil langt nettverk av betongmur og elektriske gjerder inne på palestinsk jord. Muren ggjerder inne tusenvis av palestinere. Bønder blir fordrevet fra sin jord, og barn og voksne kommer seg ikke til skole og arbeid. Flere landsbyer har mistet sine vannkilder.
Muren og gjerdene strider imot menneskerettighetene og Folkeretten som forbyr en okkupant å annektere jorda den okkuperer. FNs generalforsamling har fordømt byggingen av muren.

Markeringen arrangeres av Riv Muren-kampanjen. Her er følgende organisasjoner tilsluttet: Fellesutvalget for Palestina, Norsk Folkehjelp, Kirkens Nødhjelp, Utdanningsforbundet, SV, SU, AUF, Snekrene og tømrenes fagforening, Oslo Bygningsarbeideforening, Oslo Byforum og Oslo fylkeslag Human-Etisk Forbund.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: