Sikkerhetsgjerde mot Egypt fremskyndes

Statsminister Benjamin Netanyahu var tirsdag morgen på inspeksjon ved den egyptiske grensen for å se på arbeidene med sikkerhetsgjerdet som blir bygget i området. Gjerdet vil bli bygget fortere enn tidligere planlagt, sa han.
«Israels grense med Egypt er den fredelig grense. For å opprettholde denne freden må der være sikkerhet, og for det er det nødvendig med et gjerde,» sa han. Å få gjort dette fortere enn tidligere planlagt «er viktig for både fred og sikkerhet,» sa han.
Sinai-halvøyen har utviklet seg til å bli en rugekasse for terrorisme og annen illegal aktivitet etter at den tidligere egyptiske lederen Hosni Mubarak ble kastet. Det er ikke lenge siden terrorister kom inn i Eilat fra Sinai og drepte åtte israelere i et kjempeangrep. I de påfølgende dagene prøved terrorister seg igjen på et angrep, og skjøt på israelske soldater i nærheten av grensen.
Tusener av illegale innvandrere fra Afrika har også funnet veien inn i Israel som en følge av opptøyene i Egypt.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: