Siemens avslutter i Iran: Et slag mot Mullahkratiet

Av: Simon Wiesenthal Center  
Jerusalem, 27. januar 2009
Kunngjøringen kom kvelden før markeringen av frigjøringen av Auschwitz, dødsleiren som forsynte firmaet med slavekraft
Simon Wiesenthalsenteret hedret Siemens, Tysklands gigantiske ingeniør konsern, sin kunngjøring, om det ikke lenger vil drive forretninger med Iran. «Det er betydelig at denne avgjørelsen ble kunngjort aftenen før 65-årsmarkeringen for frigjøringen av Auschwitz, dødsleiren som forsynte firmaet med slavearbeidere under nazistenes Holocaust,» sa rabbi Abraham Cooper, viserektor for Simon Wiesenthalsenteret, et ledende jødisk menneskerettighets NGO og langvarig kritiker av Siemens forbindelser med Iran, i en uttalelse fra Jerusalem. «Dersom dette også betyr at Siemens også vil avstå fra enhver tredjeparts forbindelse med Iran, vil vi trekke vårt motstand mot Siemens anbud for fremtidige prosjekter i California og andre steder i USA,» han la til. Siemens tapte et anbud på $300 millioner [NOK 1,8 mrd, red.] på et lokaltogsystem i Los Angeles etter intense protester ledet av pro-iranske demokrati- og jødiske grupper.
«Vi håper at Siemens avgjørelse vil legge press på andre tyske firmaer, inkludert Thyssen/Krupp, til å følge etter og samtidig forsterke bestrebelsene til kansler Merkel og fransk president Sarkozi som, sammen med USA, søker å stramme inn sanksjonene mot Teherans Holocaustfornektende regime som ønsker å avslutte Hitlers visjon ved åpenlyst å true Israel med tilintetgjørelse.»
«Minnedagen for frigjøringen av Auschwitz markerer også den Internasjonale Holocaust-minnedagen, og Wiesenthalsenteret oppfordrer Russland, som mistet 20 millioner drepte ved Nazi-Tysklands hender under annen verdenskrig, og særlig Kina, til å slutte seg til andre nasjoner og iverksette sanksjoner mot Iran før det er for sent.
Vi må aldri akseptere en nonchalant politikk som muliggjør dette farlige og korrupte regimet å true sine naboer og som også skamslår og fengsler sine egne borgere for den synd å ønske demokrati og frihet,» avsluttet Cooper.
Rabbi Cooper kan nåes på: +972524-316-448 eller amerikansk mobiltlf. +1-310-210-975
Les SWCs melding her…Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: