Siden vi først snakker om…

Jødehatet får folk til å skape assosiasjoner som ikke finnes.
Urix hadde 8. november en reportasje fra grensekontrollen ved Betlehem, hvor NRK fokuserte på køene og lidelsene til palestinerne. Sidsel Wold hadde en dialog med en av palestina-araberne som sto i kø, og vedkommende fortalte at han hadde måttet betale 2000 shekel for å komme inn. Hvem han hadde betalt dette til, om det var en korrupt israeler, eller en korrupt palestiner som fungerer som mellommann og selger arbeidstillatelser til andre arabere, sa Wold imidlertid ingen ting om. Det kunne jo ha en viss relevans for saken.
Man må ha ovenstående i bakhodet når man leser Jørgen Lohnes kommentar i A-magasinet i dag. Lohne skriver om den totalt fraværende køkulturen i Midtøsten. Saken omhandler konkret en køsituasjon i Basra i Sør-Irak, og Lohne beskriver hvordan en frue med sko med høye hæler, og kledd i silke, frimodig tripper forbi alle som har ventet lenge på å bli betjent, og uffer seg også litt over en annen nordmanns uflaks, han sto i kø helt til han kom til skranken. Da fikk han beskjed å stille seg i en annen kø, – det var feil skranke.
Køkulturen er ikke godt utviklet i arabiske land. Det er hovedpoenget i Lohnes lille artikkel. Så lurte vi litt på hva denne lille småsure betraktningen kunne ha å gjøre i Aftenpostens ukentlige lesebilag. Han forteller at han ble kraftig irritert av denne damen tidlig på morrakvisten der i Basra. Lohne måtte gjennom hele fem sikkerhetskontroller.
Helt til vi så slutten på artikkelen. Aha…. Der kom selve poenget. Lohne sier ikke at det er Israels skyld at mennesker dessverre må gjennom utallige sikkerhetskontroller verden over når de skal fly. Også før frokost, med tilhørende lavt blodsukkernivå. For alle vet at det ikke akkurat er jødiske flykapringer som er årsaken. Lohne sier heller ikke at det er Israel som er skyld i at køkulturen i Midtøsten er dårlig, i dette tilfellet i Irak. Egentlig sier han ikke at det er noen sammenheng i det hele tatt.
Hvorfor kommer Lohne så med sin så bort i natten malplasserte sluttkommentar? Man må kunne anta at denne er årsaken til at Aftenposten finner det interessant å bringe den sure kommentaren ut til Det norske folk. Jeg finner ikke så mange andre grunner. Poenget mangler liksom, før man kommer til sluttsatsen:

Samtidig må jeg innrømme at hennes frekkhet ga meg en nyttig påminnelse om hvordan jeg selv må fremstå i lignende situasjoner. Jeg kommer kanskje til å huske damen neste gang jeg på grensen mellom Jordan og Israel cruiser forbi den lange køen av palestinere som ikke har råd til å betale for grensestasjonens VIP-service.

Aha enda en gang. Lohne er på parti med Sidsel Wold. Tilfeldigheter gjorde at jeg husket den lille reportasjen hennes. Så her er selve poenget. Selve moralen i Aftenpostens helsides småsure kommentar om den forferdelige kø-kulturen på flyplassen i Basra i Irak, og beretningen om de fem sikkerhetskontrollene som ble spesielt vanskelig på grunn av hans sikkert lave sukkernivå tidlig om morgenen er historien om korrupsjon ved overgangen ved Betlehem. En helt naturlig slutning å trekke. Alle forstår jo den innlysende sammenhengen, selv om det slett ikke på noen måte fremgår hvem som var korrupt, egentlig. Man får åpenbaringer i den retning hjertet banker. Og hva hjertet er fullt av, taler munnen.
Det spiller ingen rolle hvem som var korrupt. For jødene står jo som kjent bak 9/11, det økonomiske krakket i 30-årene, de har kontroll på verdensøkonomien og egentlig det meste som skjer i verden. De var nok sikkert også skyld i Svartedauden og Spanskesyken.
Siden vi først snakker om køkultur i Midtøsten.
A-magasinet: Flyplass full av snikere. Av Jørgen Lohne, Aftenpostens korrespondent i Midtøsten.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: