Sesongstart for fredsflotiljene

Skip fra Malaysia stoppet utenfor Gaza og tvunget til å returnere.
Et malaysisk skip med det man hevder er “nødhjelp til Palestina” ble stoppet av Det israelske forsvaret i et forsøk på å bryte blokaden av Gaza. Fartøyet satte seil fra Piraeus for en uke siden, og hadde 11 aktivister som sympatiserer med terroristorganisasjonen Hamas ombord, sammen med journalister.
Det israelske forsvaret prøvde å få mannskapet til å stoppe skipet, men det dette ikke lyktes, ble det avfyrt varselskudd, og fartøyet snudde og dro tilbake der det kom fra. Det var organisasjonen Perdana Global Peace Foundation (PGPF) som sto bak utsendelsen av skipet. Organisasjonen hevdet på sin webside at det var 7,5 km plastrør ombord, til reparasjon av “Palestinas ødelagte avløpssystem.”
Den tyrkiske terror-linkede organisasjonen IHH har tidligere meldt at de planlegger en ny flotilje mot Gaza som skal forsøke å bryte blokaden i juni. Sist gikk det ikke så bra, ni av aktivistene ble drept etter angrep mot israelske kommandosoldater, og det viste seg at en rekke av aktivistene hadde nære forbindelser til terroristorganisasjoner.
Flere av soldatene fra det israelske forsvaret ble også alvorlig skadet.
I juni 2010 sa Israels president Shimon Peres at det ikke var nødvendig med nødhjelp til Gaza, men en rekke politisk korrekte meningsbærere protesterte kraftig, blant annet ville Norges utenriksminister Gahr Støre ha en uavhengig granskning av hendelsene under angrepet fra flotiljen. 18. mai 2011 vedgikk imidlertid også norske myndigheter at det ikke var nødvendig med nødhjelp til Gaza.

– Det er ingen humanitær krise i Gaza i dag, og det er ikke behov for en såkalt humanitær konvoi, sier statssekretær Espen Barth Eide (Ap) i Utenriksdepartementet.
(NRK)

IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: