Sannheten om Gaza, Goldstone og media

Kombinasjonen av urettferdige mediakarakteristikker og den infame Goldstone-rapporten som ble utgitt av FNs Menneskerettighetsråd (UNHRC) har blitt en voldsom belastning for Israel når det gjelder å forholde seg til alle påstandene omkring hva som egentlig skjedde under Operasjon Cast Lead. Israelske diplomater og foredragsholdere har blitt stemplet som “krigsforbrytere,” og til tider har talere blitt stoppet. Forgreningen av de løgnene som har blitt presentert av media, sammen med Goldstone-rapporten, er ufattelig. Og uheldigvis har Richard Goldstones siste innrømmelser til offentligheten om at rapporten hans inneholdt mange unøyaktigheter, hatt liten effekt på oppfatningen om at Israel med vilje skyter på uskyldige sivile.
Allerede før Goldstone-rapporten ble til, reiste Ben-Tzion Gruber, en reserveoffiser i det israelske forsvaret, rundt i verden og snakket om de etiske utfordringene som IDF ofte møter når de har med assymetrisk krigføring å gjøre, en taktikk som terrorgruppene bruker, for eksempel Hamas og Hizbollah. Gruber har reist til mer enn 80 campuser, som Brandeis University, University of Southern California, Harvard University, Emory University, og andre, for å spre sannheten om Israels handlemåte når de møter terrortrusler og andre taktikker som brukes av gruppene som hater Israel.
[pullquote]… kanskje dypt inne i hjertene sine vil de kanskje tenke seg om to ganger neste gang de ser en negativ rapport om Israel etter å ha hørt dette foredraget.[/pullquote]Grubers foredrag har tittelen “Etikk i felten.” I foredraget bruker Gruber nedgraderte filmer fra Operasjon Cast Lead og andre operasjoner som har vært, for å vise hvor vanskelige situasjoner IDF-soldatene møter. Ifølge Gruber “er målet med presentasjonen å rekke ut til to grupper av mennesker – den jødiske unge generasjonen,” (som Gruber tror mangler et sterkt engasjement for Israel) “og majoriteten av menneskene i folkemengden som er usikker på hva som skjer i Israel.” Gruber fortsatte: “vi er kanskje ikke helt i stand til å overbevise dem, men kanskje dypt inne i hjertene sine vil de kanskje tenke seg om to ganger neste gang de ser en negativ rapport om Israel.”
Å tale på campuser på universiteter har ikke alltid vært problemfritt for Gruber. I april 2009 da han talte på Brown University, Rhode Island, ble han ærekrenket og plaget. Så mange som femten studenter reiste seg opp midt under foredraget hans, og som en protesthandling gikk de ut alle som én. Foredraget fortsatte, men da Gruber gikk ut fra auditoriet, så han hundrevis av flygeblader med ansiktet sitt på, og følgende melding: “ETTERLYST: – for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten,” hengt opp i hele aulaen. Gruber selv syntes dette var personlig støtende siden han har tjent ved frontlinjene i flere kriger, og har sett enorme bragder bli utført av Israel for å beskytte sivile liv.
[pullquote]Israel har gjort alt hva det kan for å minimalisere skade på sivile.[/pullquote]Som Grube sa i løpet av foredraget sitt: “Israel har gjort alt hva det kan for å minimalisere skade på sivile.” Han forklarte at før man skyter på mål hvor våpen blir lagret eller skutt ut fra, “sender Israel massevis av skrevne meldinger og andre former for advarsler til beboerne for å få dem til å forlate huset eller anlegget der våpen blir lagret, fordi disse skal ødelegges.” Som det fremgår av filmen som Gruber viste frem, så lytter de sivile ofte ikke til advarslene fra IDF, og i stedet gjør de det motsatte av hva hæren ber dem gjøre. På grunn av dette har Hamas og de andre terrorgruppene vært i stand til å bruke den sivile befolkningen som et kjempemessig menneskelig skjold for å sverte Israel. Gruber gjør også et poeng av å fremheve i presentasjonen sin akkurat hvor vanskelig det er for Israel å treffe nøyaktig dem som avfyrer raketter fra Gaza fordi de ikke bærer tradisjonell militær uniform, og de blander seg med sivilbefolkningen.
Ved siden av å tale på universitetscampuser har Gruber i det senere fått tale i mange kirker. Han sier at publikum i kirkene for det meste har vært positive til Israel og det arbeidet han gjør. Ifølge Gruber “setter menneskene i kirkene pris på å høre tingene fra noen som har sett med sine egne øyne hva som skjer på stedet.” Han mener at kirkelederne ser ut til å arbeide veldig hardt for å spre kunnskapen til menighetene sine om det de lærer.
Det er bittert nå, etter Goldstones dementi, å måtte fremheve at Israel ikke har som policy å skyte på Gazas sivile befolkning. I virkeligheten er det akkurat det motsatte som er tilfellet, med mer enn 10.000 raketter som har blitt skutt mot Israel – alle sammen rettet mot uskyldige sivile. Bare for en uke siden ble et russisk missil skutt fra Gaza og rett inn i en skolebuss. Fokuserte mediene på dette angrepet? Sevfølgelig ikke. I stedet ble fokus satt på Israels gjengjeldelsesaksjon mot Hamas.
Ikke desto mindre, studentene må forstå at når de står opp for en rettferdig fremstilling av faktaene rundt Israel, så står de opp for sannhet og fred. Med mange rakettangrep som ikke blir skrevet om i mediene i verden, så burde enhver rettskaffen person protestere for en balansert dekning og mot ensidig baktaling. Det finnes absolutt ikke noe som kan rettferdiggjøre at folk i Gaza skyter raketter inn i Israels sivilbefolkning. Og uten at disse angrepene tar slutt kan det heller ikke bli noen fred. Jo før verden innser dette, jo bedre stilt vil vi alle være.
Fra Jerusalem Posts blogg
Jason Holtzman er Campus-koordinator for Amerikas sionistorganisasjon, er en politisk aktivist som lidenskapelig forsvarer IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: