Rekordmange missiler fra Gaza

September ble en rekordmåned for antall missiler avfyrt mot Israel fra Gaza.
Siden måneden etter operasjon Cast Lead tidlig i 2009 har det aldri vært avfyrt så mange raketter mot Israel fra Gazastripen som nå. Man tror det store antallet skyldes Hamas’ ønske om å forpurre fredsforhandlingene mellom de to land.
IDF’s website rapporterer 30 missiler totalt, av disse 14 Kassam-raketter, 15 bombekastergranater, og en Grad mellomdistanserakett. Dette var mer enn en dobling fra måneden før. I august ble det skutt 13 missiler mot Israel.
Det har til nå blitt avfyrt 163 missiler mot Israel i år. Av disse var 106 Kassamraketter, 50 bombekastergranater, og 7 Grad-raketter.
Til tross for toppen denne måneden, er tallet for 2010 lavere enn noensinne etter at det begynte å regne med raketter regelmessig i 2002. I alt har terrorister skutt 11.293 raketter mot Israel i nesten ni år. Angrepene øket i antall i 2003 og 04, men minsket så kraftig i 2005, da Israel trakk seg ut av Gaza. Så begynte det å øke kraftig igjen, til 2008, da det ble skutt over 3000 raketter mot landet.  Israel iverksatte Cast Lead (angrepet mot terrorister på Gaza) i slutten av 2009, og antall raketter sank kraftig, ifølge IDF’s blogg.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: