Rasistisk fra Syria i Menneskerettighetsrådet

B’nai B’rith: Fordøm Syria for anti-israelsk uttalelse
13. juni 2010
(JTA) – En rasistisk uttalelse mot Israel i FN. Syrisk tjenestemann bør påtales for sin uttalelse, sier en jødisk gruppe.

B’nai B’rith International fordømte en uttalelse av den syriske førstesekretær Rania Al Rifaiy 8. juni, og ba også presidenten i Menneskerettighetsrådet i FN ta affære mot slik antisemittisk språkbruk.
Israel «er en stat som er bygget på hat, diskriminering, undertrykkelse og en paranoid følelse av overlegenhet» sa Al Rifaiy i en debatt i Menneskerettighetsrådet etter Israels avskjærelse av flotiljen som skulle til Gaza, og som førte til at ni passasjerer døde. «Hatet er overalt, de lærer til og med opp små barn. De opplæres til å bruke våpen, og de blir opplært til å skrive navnet sitt på raketter som skal avfyres mot araberne.»
«La meg sitere en sang som noen barn i en skolebuss i Israel synger med glad stemme mens de kjører til skolen. Jeg siterer: «Med mine tenner skal jeg skjære i ditt kjøtt, med min munn skal jeg drikke ditt blod.»»
Den amerikanske FN-ambassadørens kontor og andre organisasjoner i Geneve fordømte uttalelsene og ba ledelsen for Menneskerettighetsrådet å gjøre det samme.
President Dennis Glick i B’nai B’rith sa at «uheldigvis høres slik retorikk stadig vekk uten at det får følger. Slik ordbruk fører til hat og oppfordrer til voldsbruk, og det kan simpelthen ikke tolereres.»
I et brev til presidenten i Menneskerettighetsrådet i FN, Alex Van Meeuween, skrev visepresident i B’nai B’rith, Daniel Mariaschin «Hatefulle ytringer må konfronteres i rådet, spesielt når gjerningsmannen er en medlemsstat i De forente nasjoner, og har svoret å etterleve FNs charter.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: