Rakettangrep fra Gaza fortsetter

Syv raketter avfyrt fra Gaza og inn i Israel. Dette er oppsummeringen Arutz Sheva gjør fredag morgen. Alt mens de politisk-militære gruppene i Gaza diskuterer «våpenhvile.
Når man leser norske medier, derimot, fremgår det temmelig klart hva som skjer i området, slik deres politiske syn tvinger dem til å fremstille det. Hvordan skulle det ellers kunne skje at det rapporteres hver gang Israel forsvarer seg, mens de utallige, tusenvis av rakettangrep fra Gaza, knapt blir nevnt?
Vi har ingen vitenskapelig undersøkelse i ryggen. Enten ville vi måtte gjøre den selv, eller vi ville måtte la mediebedriftene undersøke seg selv, med det uunngåelige resultat at de ville frikjenne seg selv.
Men noen søk i Aftenposten og andre medier taler for seg. Se bildet for det massive inntrykket du får av den anklagende pekefinger mot Israel dersom du søker på «palestiner drept» – kontra et søk på f. eks. «raketter fra Gaza.» Åpne bildet i et nytt vindu og vis full størrelse hvis du vil lese med egne øyne.
Før klokka var 8:00 fredag morgen ble det klart for innbyggerne i det sørlige Israel at denne sabbaten vil bli tilbragt innendørs i beskyddede områder og tilfluktsrom. To Grad-raketter ble avfyrt fra Gaza mot byen Ashdod. Det avanserte passive forsvarssystemet Iron Dome greide å skyte ned den ene av rakettene. Den andre landet i åpent område ved byen. Ingen personer eller bygninger ble skadet.
Tidligere ble fem Kassam-raketter avfyrt mot sør-Israel fra Gaza. Rakettene landet i åpent område ved kysten nær Ashkelon. De forårsaket ingen fysisk skade.
Innbyggerne i det sørlige Israel har blitt bedt om å holde seg i nærheten av tilfluktsrom denne helgen, og å komme seg i sikkerhet dersom sirenene lyder. Når det er «rød alarm» må de vente ti minutter etter at alarmen har opphørt før de kommer ut fra tilfluktsrommene.
Fredag morgen ble det meldt to drepte og 20 sårede i Gaza etter at Israel hadde angrepet i løpet av natten. IDF rapporterte at de hadde bombet tre forskjellige mål, herav en treningsleir for Hamas i det nordlige Gaza.
I mellomtiden rapporteres det at forskjellige fraksjoner på Gaza diskuterer om de skal fornye våpenhvile med Israel, som man alltid gjør når det blir for hett etter at Israel forsvarer seg. Israel er mye sterkere militært enn terroristbandene, og en gjengjeldelse går som regel hardt utover angriperen. Like fullt holder de på, også inne blant sivile, så de kan anklage Israel for «angrep på sivile» etterpå. Og får moralsk støtte av sine meningsfeller på den ekstreme venstresiden her hjemme.
Ismail Haniyeh, leder av terrororganisasjonen Hamas, og «statsminister» for Gaza, deltok i forhandlingene om «våpenhvile» – noe omverdenen har lært er noe de inviterer til når de trenger tid til omgruppering og slikking av sine sår. Under fredagsbønnen sa Haniyeh at hans regjering var i samtaler med arabiske og internasjonale krefter for å «stoppe aggresjonen på Gaza-sripen,» som han ordla seg.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: