Radikale islamister prøver å ta over Tempelhøyden

Organisasjonen Hizb ut-Tahrir samler tusenvis til demonstrasjon på Tempelhøyden. De demonstrerer for at stedet skal under det islamske kalifatet igjen.
På 90-årsdagen for Det osmanske rikets fall, det enorme islamske regimet – kalifatet som falt i 1921 etter første verdenskrig, samlet tusenvis av medlemmer av den radikale islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir seg på Tempelhøyden i Jerusalem. De ropte slagord om at muslimer måtte forenes og at det kalifatets lederskap måtte fremstå igjen.
Demonstrasjonen fant sted i begynnelsen av juli. Demonstrantene bar bannere med teksten “Ummaen (muslimene) ønsker det muslimske kalifatet tilbake igjen.” Et gigantisk banner ble satt opp på plassen foran Al Aksa-moskeen på Tempelhøyden. Andre bannere lød “Nei til demokrati, ja til kalifatet.” Han som ledet demonstrasjonen ved hjelp av en mikrofon, fikk publikum til å synge om igjen og om igjen: “O muslimske hærer, våkn opp og hjelp muslimene.”

httpv://www.youtube.com/watch?v=WEHUm62KuPo

Nettsiden til Hizb ut-Tahrir (Frigjøringspartiet) oppfordret de muslimske hærer til å løfte IDFs marineblokade av Gaza med militær aksjon, slik at den blir en “renneløkke” rundt Israel.
Kalifatet var et totalitært system med muslimsk regjering etablert av Muhammed, som gjorde seg selv til den første kalif. Han regjerte til år 632. Kalifen var en religiøs og politisk leder som utførte Koranens påbud, de som nå er utviklet til det som er kjent som Sharia-lovene, landets lover. Det osmanske riket likte ideen om kalifatet, og ble styrt på denne måten til det gikk i oppløsning.
Det islamske frigjøringspartiet er en radikal islamsk kruppe grunnlagt i 1953 i Øst-Jerusalem under jordansk styre. De er aktive i Judea og Samaria og i Jordan. De har for det meste makt i fjellregionen i det sørlige Hebron, og i Øst-Jerusalem, hvor den harde kjernen ber i moskeene på Tempelhøyden.
Organisasjonen har avdelinger spredt utover hele den arabiske og islamske verden (hovedsaklig i Sentral- og Sørøst-Asia,) med aktivitet i islamske samfunn i Europa, Nord-Amerika, Asia og Australia.
Omveltningene i forbindelse med “Den arabiske våren” synes å ha gitt ny vind i seilene for Hizb ut-Tahrir, som nå åpent demonstrerer og åpent krever muslimsk enhet under én kalifat-regjering. En lignende demonstrasjon ble holdt i Gaza, med mer aktivitet i Kairos Tahrir Square. Lederne for Hizb ut-Tahrir ser den nye virkeligheten i Midtøsten som rett tid for kalifatet – så vel som slutten på Israel.
IsraelNationalNews.com
Oversettelse: Willy GjøsundStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: