Rabbineren i Malmø

Shneur Kesselman er ikke som andre. Han har valgt å leve sitt liv som rabbiner i Malmø sammen med sin familie, for å forsvare jøders rett til å være i byen som jøder.
Slik begynner document.no sin fortelling om en jøde som har valgt å stå imot presset og blir værende i Malmø til tross for jødehatet. Det er ikke bare arabere og muslimer som hater jøder, men også svenskene, skriver Hans Rustad.

Men det er ikke bare araberne og muslimene som er jødehatere. Det finnes også et svensk jødehat, som går i ubrutt linje tilbake til før krigen. En gruppe jødiske barn var på helgetur til Höllingen i Vellinge kommune. To kvelder på rad ble huset omringet av tenåringer som skrek jødepakk, og “dere skal gasses”. De slo på stakittet og søppelkassene og skremte vettet av barna. Det ble oppvask, seksten elever ble tatt hånd om av politiet, men ingen var over straffealder på 15 år. Noen foreldre mente det var mer å regne som pøbelstreker.

Man blir bekymret for jødenes fremtid, men i virkeligheten er det Sverige man skal være bekymret for. Hvor skal dette ende? Det er satt noen krefter i bevegelse som ikke er lett å snu.
Les mer:
Document.no: Rabbineren som påtar seg en oppgaveStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: