Rabbinere fordømmer forbud mot jødisk slaktning

Pressemelding
Brüssel, 28. juni – The Conference of European Rabbis (CER) fordømmer en beslutning foretatt av det nederlandske parlamentet, å forby jødisk religiøs slaktning.
Rabbi Pinchas Goldschmidt, president i CER, kaller forbudet en krenkelse som vil hindre jøder fra å leve som jøder i Nederland.
“Vi har for lengst passert stadiet hvor vi diskuterer nyanser av antisemittisme. De praktiske konsekvensene av denne bestemmelsen er at jøder ikke lenger er velkomne i Nederland. Dette har ikke skjedd på 70 år,” sa rabbi Goldsmith.
Tirsdag vedtok det nederlandske Underhuset et lovforslag som forbyr alt kjøtt fra dyr som ikke er bevisstløse før slaktning.
Effekten av denne lovgivningen blir forbud mot kosher- og halalslaktning.
Rabbi Goldsmith sa at “på grunn av feil og at vitenskapen har en agenda og nærmest for å blidgjøre en dårlig informert dyrevenn-lobby har Nederland kastet vrak på århundrers liberalisme, menneskerettigheter, jødevennlighet og –toleranse.
“Vi vil ikke hvile før dette diskriminerende, intolerante og hatefulle lovforslaget blir kastet ut. Vi oppfordrer medlemmene av Det nederlandske Senatet til å bruke sine konstitusjonelle krefter på å gjenopprette deres lands verdighet,” sa rabbi Goldsmith.
The Conference of European Rabbis er en sammenslutning av jødiske religiøse ledere i mer enn 40 europeiske land, og omfatter alle kontinentets viktigste rabbinere og seniordommere. CER har rådgivningsstatus som NGO i Europarådet og institusjonene i EU.
Link: CERStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: