Rør fra NTB

NTB desinformerer med sin forståelse av det som skjer. Eller misforståelse. Hva man skal kalle det får stå åpent.
Det som er underlig er at de greier å flette inn i sine historier en oppfatning som nærmer seg det vi spøker med: Alle har hørt historien fra skolegården der læreren spør: hvem begynte? Hvorpå Per svarer: Ole begynte, for han slo igjen!
NTB presterer  – under overskrifter som «Flere angrep mot Israel» – og «Hamas går med på våpenhvile med Israel» – å flette inn akkurat samme mangel på logikk. I Aftenposten 10. april skrives det (papirutgaven:)

Flere angrep mot Israel
Hamas vil trappe opp rakettangrepene mot Israel dersom ikke israelerne stanser sine angrep mot Gazastripen, opplyser en talsmann for den islamistiske bevegelsen. For tredje dag på rad angrep israelske styrker Gazastripen i går, som svar på rakettangrep fra militante palestinere mot mål i Israel.
(NTB-AFP-Reuters)

NTB skriver på en måte som, til tross for at overskriften er «teknisk riktig» – faktisk gir Israel skylden for uroen. Hvorfor? Jo, fordi «dersom ikke israelerne stanser sine angrep mot Gazastripen» vil Hamas trappe opp sine angrep.
Hans Rustad i Document.no assosierer reaksjonene på Koran-brenningen med hendelsen under krigen, da Kongen satte Hitler grundig på plass – den samme assosiasjonen kan brukes her:

Kongen svarte at først begikk tyskerne en forbrytelse ved å overfalle et nøytralt land, og så har de den frekkhet å kreve at motstanden opphører for å spare liv.

Konkret i denne situasjonen kan det sies det samme:

Israel trekker seg ut av Gaza og overlater styre og stell til araberne, så begår det valgte styret, terroristorganisasjonen Hamas, – den forbrytelsen å angripe sivile i Israel, og det gang på gang, og så har de den frekkhet å kreve at motstanden opphører for at de skal slutte sin beskytning av Israel.

Og i nettutgaven av Aftenposten, samme dato, er de i tillegg så freidige å si at «de ikke er interessert i at konflikten trappes opp.» Ikke det? Så hvorfor skjøt de med anti-tanks missil mot en skolebuss da? Hvorfor skjøt de flere titalls raketter over sivile områder i Israel da, helt uprovosert? Saken er at det de «ikke er interessert i» er at Israel skal bombe dem sønder og sammen, selvfølgelig.
[pullquote]Det som NTB skriver er nok fakta, teknisk sett, men måten de skriver det på, gjør det til det reneste rør.[/pullquote]Men hvorfor vinkles NTB-meldingen slik at du nærmest sitter igjen med følelsen at det er Israel som er skyld i spetakkelet? Kunne det være mulig å flette inn det helt innlysende, nemlig at a) Hamas begynte bombardementet, og b) Israel er et demokrati, og har rett og slett ikke noe valg, men må, for å sitere Richard Goldstone: Israel [har], som alle andre suverene stater, rett og plikt til å forsvare seg selv og sine innbyggere mot angrep utenfra og innenfra) – i stedet for å informere om hva Hamas vil i overskriften, og lage et inntrykk av at Hamas vil ha våpenhvile i ingressen.
Vi vet hva Hamas vil. Hamas har i sitt charter, sin grunnlov, at bevegelsen skal utslette staten Israel. Det er selve grunnen til at Hamas ble opprettet og eksisterer. Det ligger i kortene at en «våpenhvile» er et pusterom så Hamas kan få tid og tenkepause og anledning til å rekonsolidere så de kan fullføre sin mission – sitt onskapsfulle mål. Intet mindre. Hamas er terror. Det som NTB skriver er nok fakta, teknisk sett, men måten de skriver det på, gjør det til det reneste rør. Det skyldes at man ikke skiller mellom ondsinnede angrep på sivile israelere fra Israels selvforsvar mot terrorisme, men man sidestiller de to handlingene.
Man kunne stille seg spørsmålet hvorfor man velger akkurat denne tilnærmingen til en konflikt, – som mange har gjort gjennom historien – og som vi ser både vår egen utenriksminister, kulturpersonligheter, mediafolk og kjendiser gjør. Svaret ligger nok i den allestedsnærværende antisemittiske refleksen man har i ryggmargen. Intet mindre. Ovennevnte, og sikkert også NTB, vil blånekte for det.
Men så gi et tilfredsstillende svar på all denne løgnen, alle disse fortielsene, all denne ubalansen, alle disse udokumenterte gjetningene og påstandene og overdrivelsene og antagelsene. Gjennom årtier.

Hamas går med på våpenhvile med Israel
Hamas sier de vil gå med på en våpenhvile med Israel etter flere dager med gjensidig skyting mot hverandre. Det opplyserr en talsmann for den islamistiske bevegelsen.
-Vi er ikke interessert i at konflikten trappes opp, sier Hamas-talsmann Sami Abu Zurih søndag.
Uttalelsen kom kort tid etter Israels kunngjøring om at israelerene er villig til å godta en våpenhvile.
–Hvis de slutter å skyte på våre samfunn, vil vi slutte å skyte. Hvis de slutter å skyte generelt, blir det stille, og det er bra, sa den israelske forsvarsministeren Ehud Barak til israelsk radio søndag.
Antall drepte palestinere på Gazastripen er kommet opp i 19 sidenen rakett traff en israelsk skolebuss ved en kibbutz tidligere i uka.En avtale om våpenhvile som Hamas oppnådde med andre militante grupper for noen dager siden, raknet allerede før den ble satt i verk, da militante grupper avfyrte flere titalls raketter, og Israel slo tilbake.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: