Rød Ungdom støtter terrorister

Rød Ungdom (RU) samlet på sin sommerleir inn penger til Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP), en arabisk organisasjon som står oppført på terrorlistene til både USA og EU  Senter mot antisemittisme (SMA) mener at dette er direkte støtte til drap på jøder og derfor en antisemittisk handling.
RU forteller: «Pengene vi samlet inn på årets sommerleir skal gå til helsearbeid».  Dersom dette hadde vært sant, burde RU gitt pengene til organisasjoner som driver helsearbeid, f.eks. Leger uten grenser eller Røde Kors.  PFLP, hvis flaggsak er væpnet kamp og hvis hovedmål er voldelig revolusjon – og derved død, handikap og lidelse — er ikke en organisasjon man naturlig prioriterer med bistand til helsearbeid.
RU kan være trygg på at PFLP vil bruke pengene til å myrde jødiske ungdommer og andre sivile, samt moderate arabere og andre motstandere. Det har de gjort og det vil de fortsette med.
Definisjonen av terrorisme er uavhengig av politisk preferanse: Systematiske angrep på sivile for å oppnå politiske mål. PFLP er en antijødisk terroristorganisasjon ut fra sine handlinger og erklæringer. PFLP har i årenes løp med hensikt myrdet mange uskyldige, sivile jøder. PFLP har begått en rekke terrorangrep både mot jøder, mot moderate arabere, i tillegg til terrorhandlinger internasjonalt. De har hittil nektet å ta avstand fra terrorisme.

 • Den 17.10.2001 myrdet PFLP den israelske turistministeren Rehavam Ze’evi i Jerusalem.
 • I februar 2002 brukte PFLP en bilbombe og myrdet 3 personer og såret 30 i Karnei Shomron.
 • Den 20.6.2002 myrdet PFLP 5 jøder, inkludert en mor og hennes 3 barn, og såret 8 i landsbyen Itamar.
 • I april 2003 avslørte Israels sikkerhetstjeneste et PFLP-forsøk på å bruke bilbombe for å sprenge en skyskraper i Tel Aviv. PFLP planla å etterligne al-Qaedas 11. septembers massakre.
 • I et ”selvmordangrep” den 19.5.2003 myrdet PFLP 3 israelere og såret ca. 60 andre på et åpent marked i Netanya. 
 • Den 25.12.2003 brukte PFLP en bilbombe i Geha-krysset nær Tel Aviv, myrdet 4 og såret nær 20 israelere.

Det er til dette blodbad Rød Ungdom (RU) samler inn penger. RU rettferdiggjør drap på jøder fordi «dette er den mest effektive måten mot Israels okkupasjon», slik lederen Mari Eifring sa (4.8.2009, Radio Norge). Også uttalelsen «Vi må anerkjenne palestinernes rett til å yte motstand mot okkupantmakten Israel» betyr direkte oppfordring til drap på jøder og gjør RU til en terroristvennlig organisasjon.
Venstresiden har tradisjonelt støttet radikale kriminelle som har drept titalls millioner av uskyldige mennesker over hele jorden (Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot). Nå støtter venstresiden arabiske folkemordere. Det er naturlig at ”venstre-moralistene” misbruker sine egne ungdommer til å støtte terrorister med blod på sine hender — terrorister som også misbruker barn i terrorhandlinger.
PFLP er en radikal muslimskorientert marxistisk organisasjon med bare tre plasser (av 132) i Den palestinske lovgivende forsamling (parlamentet).  Siden slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet har den stått bak flere flykapringer.  PFLP hadde en sentral rolle i utviklingen av den internasjonale terrorismen (husk det når du står i køen for sikkerhetskontroll  på flyplassen).
PFLP ble opprettet i 1967 av George Habash, en kristen araber.  I 1968 slo organisasjonen seg sammen med Fatah og andre terrororganisasjoner under PLOs paraply.  PFLP, som er basert i Damaskus, er en fraksjonert gruppe av den arabiske nasjonalistiske bevegelse ANM (Arab Nationalist Movement), grunnlagt av Habash i Beirut i 1949. Mesteparten av PFLPs økonomiske og militære grunnlag kommer fra Syria og Libya. Nå får de hjelp også fra RU.
PFLPs mål, i tillegg til ødeleggelse av staten Israel, er ikke kun en ”palestinsk stat” — men å danne én arabisk stat for alle arabere og muslimer, ved en revolusjon som etter deres erklæring skal ryste hele den arabiske verden. Ifølge PFLP skal denne revolusjonen starte med frigjøring av det mandatoriske Palestina fra de vantro jødene.
RU støtter en organisasjon som formelt er mer radikal enn PLO. PFLP forkaster enhver avtale med Israel, t.o.m. en våpenhvile  og forkaster Oslo-avtalene. Det er til kompromissløse terrorister som RU samler inn penger. PFLP er i mot enhver kontakt med Jordan, som de vil kuppe
Under radiodebatten på radionorge.fm (4.8.2009) sa lederen for RU, Mari Eifring, at ”PFLP og andre palestinske organisasjoner” sluttet med terrorisme i 1978. SMAs Erez Uriely, som deltok i debatten, avviste dette og minnet om at arabere bare siden Oslo-avtalene har drept nær 1.200 jøder   Det virker som om RU ikke definerer drap på sivile jøder som terrorisme.
Ved å gi klar støtte til en organisasjon som med hensikt dreper jøder og  fortsatt ønsker å drepe mange fler, kan RU gjøre seg til en antisemittisk aktør og en terroristvennlig organisasjon.  Men — det er fortsatt ikke for sent å snu!
RU  har pekt på at AUF har Fatah som sin søsterorganisasjon, hvilket er riktig  SMA kritiserer ikke bare RU, men også AUF, SV, Arbeiderpartiet og den norske regjeringen, som formelt støtter terroristorganisasjonene Fatah, PLO, Hamas og Hizbullah.
Hovedansvaret ligger ikke hos ungdommen, men hos de voksne og etablerte aktørene, og først og fremst UD.


Lenker:

 • Hegnar media: Rød Ungdom samler inn penger til terrorister
 • NRK: På innsiden av Hizbollah
 • Global Security: Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP)
 • Founding document of the Popular Front for the Liberation of Palestine – December 1967
 • PFLPs plakater om væpnet kamp mot jøder for å erobre hele Israel: 1 , 2 , 3 , 4
 • PFLP: A Strategy for the Liberation of Palestine – February 1969 Congress


Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: