Prosjekt for å dokumentere livet før 1948 i gamlebyen, Jerusalem

Hvordan var livet i Jerusalem før 1948? Videoer av dem som bodde der den gangen blir nå samlet til et unikt video-arkiv.
Prosjektet ble lansert i Gamlebyen torsdag ettermiddag. Det vil inneholde rundt 50 videointervjuer med folk som bodde i Jerusalem før staten Israel ble grunnlagt.
Dagens lansering begynte med en kort tale av statsråd Benny Begin, sønn av avdøde statsminister Menachem Begin. Han understreket viktigheten av å dokumentere historien i form av jødisk liv i landet Israel generelt, og i særdeleshet i Jerusalem.
Det ble anledning lanseringen gjennomført en omvisning i deler av det jødiske kvarteret, og i andre deler av Gamlebyen i Jerusalem. Da Meir Shalom viste frem huset han hadde bodd i for mer enn 60 år, og ikke hadde sett siden den gang, var det tårer å se i øyekroken hos mange. Han syntes det var blitt så fint der nå i forhold til da han bodde der. “Nå er det bygninger og fine fortau, men som jeg husker det, var det bare skitt her.”
I forbindelse med prosjektet ble rundt 300 mennesker som bodde i Jerusalem før ’48 kontaktet, og av dem ble rundt 50 videointervjuet. Målet er å vise et omfattende og rikt bilde av livet i Gamlebyen før 1948.
Moskowitz-stiftelsen har nylig også startet et annet, lignende prosjekt, Moskowitz Archives for Jerusalem Research. Målet er å samle alle typer informasjon om livet i Jerusalem før 1948. Medarbeiderne arbeider hardt med å intervjue tidligere beboere, de besøker arkiver, biblioteker, de leter gjennom album, nettsteder og andre steder for å finne informasjonen de trenger. Til slutt vil det resultere i et interaktivt nettsted som gjør resultatene tilgjengelig for publikum.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: