Pris til israelske kvinnelige forskere

UNESCO og L’Oréals «Fellowship for Young Women in Science» har tildelt pris på NIS 50.000 (USD 14.000) til en kvinnelig israelsk forsker. Hagar Gelbard-Sagiv ble honorert for sin forskning på feltet bevissthet, og prøver å bevise at bevissthet er et biologisk fenomen, ikke bare et filosofisk.
Gelbard-Sagiv og Dr. Gali Golan fra Det hebraiske universitetet, som også fikk en pris ved en seremoni i UNESCOs hovedkvarter i Paris sis uke, var også de israelske kandidatene til L’Oréal-UNESCOs «International Pris for Kvinner i forskning» for 2011.
Stipendiene er opprettet for å hjelpe dem å drive forskning utenfor Israel.
Juryen for prisutdelingen ble ledet av tidligere Nobelprisvinner professor Ahmed Zewail. Prisen utdeles til arbeid som løser store utfordringer i moderne vitenskap.
De fem eksepsjonelle kvinnelige forskerne som fikk den store årlige prisen, er fra Kuwait, Sverige, Hong Kong, USA og Mexico.
Deres forskning handler om studier omkring korrosjon, innovative måter å fange solenergi på, utvikling av et ekstremt raskt kamera for opptak av hendelser på ett Atto-sekund (en milliarddel av en milliarddel av et sekund), den kjemiske sammensetningen av stjernetåker, noe som er grunnleggende for å forstå opprinnelsen til universet, og bakterier og materiers oppførsel under ekstreme forhold, som er relevant i forhold til miljøet og jorden.
L’Oréal Corporate Foundation og UNESCO har søkt å anerkjenne kvinnelige forskere de siste 13 år.
De fem eksepsjonelle kvinner forskere, en fra hver verdensdel, som var tildelt prisvinnere, er fra Kuwait, Sverige, Hong Kong, USA og Mexico.
Deres forskning omfatter studier i korrosjon, innovative måter å fange solenergi, utvikling av de raskeste kameraet for opptak av hendelser i atto-sekunder (en milliarddel av en milliarddel av et sekund), den kjemiske sammensetningen av stjernetåker, grunnleggende for å forstå opprinnelsen til universet, og bakteriell og materielle oppførsel under ekstreme forhold som er relevante for miljøet og Jorden.
De L’Oréal Corporate Foundation og UNESCO har søkt å anerkjenne kvinnelige forskere de siste 13 årene.
Fra IsraelNationalNews
L’Oréal
UNESCOStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: