PLOs tidligere finansminister kaller Arafat korrupt

‘——————————————————————————–
Denne saken er hentet fra VG Nett.
URL: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=4521112
——————————————————————————–
PLOs tidligere finansminister Jaweed al-Ghussein anklager Yasser Arafat for å være korrupt. Palestinske myndigheter anklager al-Ghussein for det samme.
Al-Ghussein har i mange år ligget i strid med Arafat og de palestinske selvstyremyndighetene, som i 1998 fikk en britisk rettskjennelse for at 71-åringen skyldte dem nærmere 50 millioner kroner.
Ifølge den palestinske ledelsen tok al-Ghussein pengene som et personlig lån i 1991, uten noensinne å betale dem tilbake. Al-Ghussein selv hevder at pengene forsvant i en «mislykket investering» på vegne av PLO, og at striden ble løst alt i 1992.
I husarrest
I 2001 ble al-Ghussein pågrepet av palestinske sikkerhetsfolk i Abu Dhabi, og sendt til Gaza der han ble satt i husarrest. Etter lengre tids press fra moderate palestinske politikere, FN, Storbritannia og menneskerettsorganisasjoner ble han løslatt i begynnelsen av august, og innlagt på et sykehus i Øst-Jerusalem.
I forrige uke fikk han visum til Storbritannia, før han med bistand fra Israels viseutenriksminister Michael Melchior ble satt på et fly til London.
I et intervju med israelsk radio søndag morgen sa Melchior at det var «humanitære grunner» til det israelske engasjementet på vegne av al-Ghussein.
Arafats konto
I et intervju med israelske aviser sier al-Ghussein at han nå vil forsøke å få omgjort kjennelsen fra Londons High Court fra 1998, og kommer med harde utfall mot Arafat.
-Jeg fant ut hvordan han tok penger og bidrag som var øremerket det palestinske folk, til sine egen konto, sier al-Ghussein til Ha’aretz.
Overfor Yedioth Aharanot hevder han å ha overført rundt 60 millioner kroner i måneden fra det palestinske budsjettet til Arafats personlige konto.
-Jeg etterlyste til stadighet reformer og gjennomsiktighet, og da jeg til slutt gikk av i 1996 advarte jeg giverland om situasjonen. Jeg kunne ganske enkelt ikke fortsette med å ha ansvaret for at disse pengene forsvant, sier han.
Al-Ghusseins sønn Tawfiq har tidligere kunngjort at han vil stille til valg som Arafats motkandidat når palestinerne neste gang skal gå til urnene.
NTB 18.08.2002Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: