Peres evig optimist

Presidenten sier vi er nærmere fred enn noensinne, og er “rørt” av syriske opprøreres mot.
Den israelske president Shimon Peres sa i dag tirsdag at det ikke finnes grunnlag for spekulasjoner om at Israel vil slutte å vedkjenne seg Oslo-avtalen hvis de palestinske selvstyremyndigheter erklærer en stat unilateralt i september.
En venstreorientert nyhetskilde rapporterte tidligere denne uken at statsminister Benjamin Netanyahus nasjonale sikkerhetsrådgiver Yaakov Amidror ser på muligheten for at Israel kan komme til å erklære Oslo-avtalen for ugyldig.
“Vi er nærmere enn noensinne å nå en fredsavtale med palestinerne,” insisterte Peres. “September, som nå ser truende ut, kan gjøres om til en håpets måned. I løpet av den korte tiden som gjenstår kan vi prøve å komme til en forståelse. Den israelske nasjon ønsker fred, og det er ingen som ikke tror at en fredsavtale kan nås.”
Peres talte på en pressekonferanse for den arabiske presse, i forbindelse med den muslimske måneden Ramadan.
Når det gjelder Syria, sa Peres: “President Assad trenger å dra hjem. Han har drept 2000 uskyldige mennesker. Det er ikke lett å demonstrere når du blir skutt på. Jeg er beveget av at de fortsetter kampen.”
IsraelNationalNews.com
Oversettelse: Willy GjøsundStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: