Palmer-rapporten utsatt – igjen

FN utsetter rapport om flotiljen etter ønske fra Tyrkia
Utsettelsen kommer en dag før den såkalte Palmer-rapporten om IDFs raid mot Gaza-flotiljen skulle publiseres. Tyrkia sier Israel også ønsket utsettelse.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon gikk i dag med på å utsette publiseringen av en rapport om det som skjedde da det israelske forsvaret bordet en flotilje som skulle til Gaza, etter ønske fra Tyrkia. Ni tyrkiske aktivister ble drept i sammenstøt med israelske tropper.
Den undersøkende kommiteen som er oppnevnt av FN og ledet av Geoffrey Palmer, skulle publisere rapporten tirsdag.
Men Tyrkia henvendte seg til FNs leder, og til Israel og USA sist lørdag, og ba om dem å utsette publiseringen av rapporten med sju til ti dager. USA støttet utsettelsen, og Israel hadde ingen innvendinger. Ifølge en talsmann for det tyrkiske utenriksdepartementet hadde også Israel bedt om utsettelse av rapporten.
En israelsk talsmann sa at en utsettelse av rapporten vil kunne gjøre det mulig for Israel og Tyrkia å ta opp igjen forhandlinger om å få en slutt på den diplomatiske krisen mellom de to landene, og prøve å sette sammen en israelsk unnskyldning til Tyrkia som kan akespteres av statsminister Benjamin Netanyahu.
Sist onsdag meddelte Netanyahu USAs utenriksminister Hilary Clinton at Israel absolutt ikke kommer til å gi Tyrkia noen unnskyldning for hendelsene omkring raidet på Gaza-flotiljen.
Haaretz
Les også: «Flotilje 2» og den lovlige blokaden av GazaStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: