Palestinsk 'vår'

Folk i Israel er opprørt over det politiske spillet som man mener foregår.
Det som tilsynelatende var bilulykke nylig ble etterforsket nøyere, og det viste seg å være terrorisme som var årsaken. Asher Palmer kjørte sin bil med sin baby, og bilen krasjet. Først trodde man det var en ulykke, men da hodet til Asher Palmer ble skannet under etterforskningen, viste det seg at en stein hadde blitt kastet mot bilen. Dette var årsaken til at føreren hadde mistet kontrollen over bilen, og derfor den dødelige krasjen. Det var derfor var et terrorangrep, ikke en bilulykke.
Den israelske hær og politiet hadde først gått ut med at hendelsen var en ulykke, og dette mener man ble gjort av hensyn til det pågående politiske spillet i FN om en palestinsk stat. Man ønsker angivelig ikke å gi «næring» til nasjonalister.
Vanlige folk er opprørte fordi soldater og politi angivelig ikke bruker tilstrekkelig makt til å stoppe steinkasterne. Det er ikke snakk om uskyldig lek, dette er alvorlige handlinger som nå har tatt to liv.

Det er også reaksjoner som går på at man nå vil samarbeide med mennesker som er mordere. «Vi føler oss bedradd,» sier en reserveoffiser i Judea. «Det er oss som blir forfulgt – de ødelegger hjemmene våre, og de kaller disse morderne for «partnere» [i sikkerhetssammenheng etc.] Vi føler oss sveket og narret.»

Hovedholdningen later nå å være å forhindre opptøyer i forbindelse med Abbas forsøk på å få FN med på en ensidig erklæring av en palestinsk stat, men samtidig ser man gjennom fingrene med steinkasterne, enda man godt vet at dette ikke er ufarlig, og de prøver til og med å skjule ugjerningene, mente enkelte av de israelske innbyggerne. De viste til at man i første omgang kalte drapene en ulykke.
Avisen Arutz Sheva har også hørt fra militære kilder utsagn som tyder på at IDf ønsket å dysse ned drapet og kamuflere det som en ulykke. IDF derimot sier man antok at det var en ulykke i begynnelsen, men at når nye bevis ble funnet, forandret man oppfatning.
For å provosere maksimalt ble det også kastet stein på den sørgende folkemengden som gikk langs veien til begravelsen i Kiryat Arba i Hebron.
Mindre enn to døgn etter terroren i Judea ble en gutt i Jerusalem truffet og skadet av steinkastende arabere i en oppstand man kunne kalle «palestinsk vår.»
Arutz Sheva
Arutz Sheva
Arutz ShevaStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: