Palestinerne vil kanskje lage selvstyrte enklaver?

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman: palestinernes vegring mot å anerkjenne Israel som jødisk stat kan medføre at palestinerne vil prøve å skape selvstyrte arabiske regioner inne i Israel.Under et møte i Jerusalem med den finske utenriksminister Alexander Stubb sa Lieberman også at det er muligheter for at palestinerne vil prøve å delegitimere Israel som jødisk stat.
“Palestinernes holdninger til å anerkjenne Israel som jødisk tvinger oss til å insistere på dette,” sa Lieberman. Han la til at det ikke er noe spørsmål om Israel ønsker fred, men at det er et spørsmål om hvilken vei man skal velge for å oppnå den.
Under møtet diskuterte Lieberman og Stubb fredsprosessen i Midtøsten, samt forholdene mellom Israel og EU, og Israel og Finland.
Sist søndag hadde Lieberman et møte med utenriksministrene i Spania og Frankrike, og meddelte at Israel vil imøtegå sine kritikere.
“I 1938 blidgjorde Europa Hitler ved å ofre Tsjekkoslovakia i stedet for å støtte landet, og fikk ingen ting i gjenytelse” sa Lieberman. “Vi kommer ikke til å bli det nye Tjekkoslovakia i 2010. Vi kommer til å stå opp for Israels vitale interesser.”
Han ba også de to ministrene å passe sine egne saker i sine egne land før de angriper Israel.
“Løs deres egne problemer i Europa før dere kommer til oss og klager. Kanskje jeg da vil være åpen for å akseptere forslagene deres” sa han under et møte.
Haaretz: Lieberman: Palestinians may try to form autonomous Arab regions within IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: