PA-minister: israelske fenglser verre enn Auschwitz

Grove beskyldninger. En Palestina-arabisk viseminister sier forholdene for arabiske innsatte i israelske fengsler er verre enn de var i Auschwitz.
Ziad Abu Ein, som er viseminister med ansvar for Palestina-arabiske fanger, sammenlignet Auschwitz med israelske fenglser tre ganger i et TV-intervju som ble sendt på offisielt PA (Palestinske selvstyremyndigheter)-TV og har blitt oversatt og gjort allment tilgjengelig av Palestinian Media Watch (PMW).
Beskyldningene hans kom samtidig som fanger fra de arabiske områdene sultestreiket for å protestere på forholdene. Fangene har mulighet til å studere og ta universitetsgrader mens de er fengslet.
I mai i år kunne PMW avsløre at PA anklaget Israel for å gjøre medisinske eksperimenter på fengslede arabiske palestinere, i likhet med hva Mengele gjorde med jødene under den 2. verdenskrig.
Abu Ein sa på TV at «Israel glemmer at vi nå er i det 21. århundre, og at forholdene for våre palestinske fanger er verre enn Auschwitzene [sic] blant nazistene, hvor de jødiske fangene ble innesperret.»
«Hvis vi går tilbake til bildet med Auschwitzene, hvordan [jøder] var i senger og så videre i Auschwitzene – i vårt tilfelle så fikk man senger først i nittiårene, og det var [bare] metallsenger.»

httpv://www.youtube.com/watch?v=8d8u36Y8hzQ

SAMMENLIGNER MED MENGELE
En arabisk avis, Al-Hayat Al-Jadida, skrev tidligere i år en historie som påsto at «langsom død er Israels system for å utrydde fangene,» også ifølge PMW. Artikkelen skrev at «det finnes et system som kalles «langsom død», som israelerne bruker mot palestinske fanger, fra det øyeblikk de arresteres, til de løslates. Stasjonene hvor det foretas «eksperimenter» er antagelig en av de farligste stoppestedene i «den langsomme døden» som de løslatte fangene lider under, med sykdommer de pådrar seg i fengselet.»
«De israelske fengselsvokterne prøver på denne måten å etterligne de tyske nazistene, som var de første til å bruke fanger som testobjekter, som de prøvde ut sine våpen og dødelige medikamenter på. Den tyske nazisten doktor Josef Mengele var den mest berømte av dem.»
PMW pekte på at et TV-intervju i juni i fjor med en fange som nettopp var løslatt tydet på det motsatte. Det han sa sto i kontrast til beskyldningene om dårlig behandling. Han nektet å bli lokket til å kritisere Israel.
Det følgende er transkripsjon av intervjuet, oversatt til engelsk av PMW:

PA TV-vert: «Du var i Meggido [fengsel]. Hvordan står det til med folkene våre? Du ble sluppet løs i dag.»
Fange: «Ved Allah, folkene i fengselet har det bra. De mangler ingen ting. De har det bare bra.»
Vert: «Mangler de ingen ting?»
Fange: «De har det virkelig bra.»
vert: «Mangler de ingen ting, ikke en gang friheten?»
Fange: «Nei. Frihet, – om Allah vil blir de fri.»
Vert: «Hvor lenge var du i fengsel?»
Fange: «To år.»
Vert: «Og du sier de ikke mangler noen ting?»
Fange: «Jeg vet ikke.»

IsraelNationalNews.com
Ingen vil vel hevde at arabere som sitter fengslet i israelske fengsler for angrep på israelere eller som er mistenkt for terrorisme, har det direkte behagelig. Men sammenlignet med hvordan Palestina-araberne selv har det i sine egne fengsler, hinsides lover og all anstendighet, må det fortone seg som ganske behagelig, jfr. intervjuet over.
TORTUR I ARABISKE FENGSLER
Mens beskyldningene hagler over demokratiet Israel, holder de palestinske selvstyremyndighetene selv en slik standard:
Terroristorganisasjonen Hamas, som styrer i Gaza, har kidnappet den israelske soldaten Gilad Shalit. Han får ikke motta besøk av Røde kors, som han har krav på.
Her forteller arabere selv om hvordan PA behandler sine fanger:
Den palestinske menneskerettighetsorganisasjonen The Palestinian Human Rights Monitor (PHRM), som er sammensatt av veletablerte palestinere, medlemmer av lovgivende organer, avisredaktører, journalister, en foreningsleder, samt noen menneskerettsaktivister med lang fartstid, og religiøse ledere, sier følgende om forholdene i PAs egne fengsler:

Tortur i palestinske fengsler skjer regelmessig i stor skala. Det er de palestinske sikkerhetsstyrkene som utfører torturen, stikk imot de internasjonale avtaler og konvensjoner som handler om behandling av fanger. 20 personer har dødd av tortur i palestinske fengsler. Det første offeret døde 4. juli 1994, mindre enn to måneder etter at PA ble etablert. Den siste døde 9. august 1998.
Tortur har stor virkning på samfunnet ved at den manifesterer seg i den personen som ble torturert, eller i og blant hans familie og venner. Det har negative og ødeleggende følger som skader hele samfunnet. For eksempel får et barn dype psykologiske arr når det hører om eller ser resultatet av tortur på faren eller brorens kropp.

Nettsiden beskriver hvordan de forskjellige ofrene har blitt torturert på de grusomste måter, med slag mot kroppen og under føttene, eller blir bundet til en stol med bind for øynene, og må sitte slik i 12 timer, eller slengt naken inn i en celle og blir vekket med vannslange midt på natten, forhør i ti timer eller mer, lyd-tortur med høyttaler, alt med beskyldninger om samarbeid med Israel. Mennesker som har overlevd slikt sliter enormt, med søvnløshet, hodepine, mareritt og andre psykologiske plager, bekymring og depresjoner.
Arabiske fengsler ellers er det antagelig heller ingen i PA som vil snakke om. Den arabiske avisen Al-Watan skrev 11. mars 2006 om hvordan arabere behersker tortur i fengsler:

.. de slår dem med stokker eller kabler på varierende områder på kroppen, de plasserer fangen inne i gummihjul så han ikke kan bevege seg når han blir torturert. For ikke å forglemme bruken av elektriske sjokk, og den såkalte «Tyske stol» for tortur. I denne horrible torturen blir fangen satt på en bevegelig jernstol som setter et umenneskelig press mot ryggsøylen, noe som resulterer i delvis og midlertidig paralyse, og noen ganger også permanent. Man bør ikke glemme den utveien man har til å brenne fanger med sigaretter, og til å torturere dem i vann.

Vi skal dessuten ha i minne at Israel er en rettstat som slåss for sin eksistens, omringet som den er av land som uten unntak har vist stor fiendtlighet, og Palestina-araberne er styrt av Hamas, en terrorist-organisasjon som har programfestet at de vil utslette jødenes stat. Araberne rundt landet – og mange også inne i landet, hater jøder åpenlyst, og slåss for å få den lille flekken av land som jødene har. Det dreier seg slett ikke om deres eksistens, bare om mer land.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: