Kontroversiell rapport fjernet fra website

Palestina-arabernes historieomskrivning fortsetter. Hebron og jødenes hellige steder der har vært gjenstand for frekke handlinger fra både dem, og deres lydige marionett, UNESCO, som omdøper disse jødiske eldgamle steder til muslimske moskeer.
Nå står Vestmuren for tur. Klagemuren, – hvem har vel ikke hørt om den, helt fra barndommen. Alle vet at dette er jødisk historisk arv. Ingen drømte vel den gang om at muslimene noensinne kunne drømme om å gjøre krav på dette, og bli tatt på alvor.
Like fullt har de palestinske selvstyremyndighetene (PA) på sitt offisielle nettsted et innlegg der det hevdes at Vestmuren ikke er hellig for jøder. Nå er innlegget fjernet. PA’s informasjonsdepartement hevder at hackere har fjernet innlegget. PA’s offisielle talsmenn ville ikke kommentere saken i dag. Men forfatteren av siden, Al-Mutawakil Taha, en embetsmann i informasjonsdepartementet, sier han står ved det han har skrevet.
Siden ble tatt ned noen timer etter at rabbi for Vestmuren, Shmuel Rabinovitch, roste USAs holdning til rapporten. P.J. Crowley, talsmann for State department sa at USA fordømmer det høytstående offiselle talsmenn for PA hevder, nemlig at Vestmuren er islamsk waqf. De avviser påstandene som fullstendig og saklig feil. Departementet sa også at de gjentatte ganger hadde tatt opp med den palestinske selvstyremyndigheten om behovet for å bekjempe alle former for delegitimering av Israel, blant annet ved å benekte jødenes historiske forbindelse til landet.
 Rabinovitch skriver i en pressemelding at rapporten er et “tåpelig forsøk på å etablere en “alternativ historie” for dette hellige sted i Israel. Det er en fornærmelse ikke bare mot historikernes kredibilitet, men også mot aktelsen for historien. Først og fremst er det en fornærmelse mot arbeidet med å etablere fred i Midtøsten.”
Han ber i pressemeldingen om at alle verdens land deltar i USA’s fordømmelse av rapporten, og ber PA om å avvise dokumentet. Han oppfordrer alle jøder i verden til å “besøke Vestmuren og bruke denne til å få kontakt med det jødiske folks historie og fremtid.”
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: