Opptøyer ved Jerusalem etter Bin Ladens død

Mens resten av verden stort sett roser USA for å ha blitt kvitt erketerrorist Bin Laden, skriver Arutz Sheva, så fordømmer Hamas – som nylig har slått seg sammen med Fatah –  handlingen.
Likedan er det en opphisset stemning i Silwan, som ligger like ved bydelen Davids by i Jerusalem. De arabiske innbyggerne i denne landsbyen laget bråk natt til tirsdag fordi denne terroristen til sist måtte bøte med livet for sine mange mord. Bråkmakerne kastet stein på politiet og prøvde å stenge gater.
Den arabiske websiden Al Qassam meldte at Ismail Haniyeh, leder for den lokale avdelingen av terrorgruppen Hamas, som styrer Gaza, fortalte verden mandag at Bin Laden var en “hellig kriger.” Han skal ha uttalt at “dersom dette er sant [at Bin Laden var drept] betyr dette at det er en del av den amerikanske politikken som er basert på undertrykkelse og blodsutgytelse i den muslimske og arabiske verden.”
Haniyeh uttrykte sterk fordømmelse av handlingen, og refererte til Bin Laden som “Mujahid” – en som er opptatt med jihad, hellig krig mot de vantro. Han sa han ba om barmhjertighet for Bin Laden.
Hamas inngikk et forlik med Fatah sist uke, en forberedelse for et felles styre i forbindelse med valg om et år fra nå, i Samaria, Judea og Gaza. De fleste venstreorienterte og Israel-fiendtlige krefter likte dette svært godt.
Men til og med president Shimon Peres, skriver Arutz Sheva, som er en sterk supporter av en tostatsløsning og Oslo-prosessen, sa: “Israel ønsker å se det palestinske folket stå sammen for fred, men dette er ingen enighet, dette er splittelse. Hamas er å regne som en terroristorganisasjon. Ifølge denne avtalen trenger ikke Hamas å endre sitt charter som går på å ødelegge Israel, de kan fortsette å skyte på oss som de gjorde sist måned da de skjøt på en gul skolebuss [og drepte en tenåring]. Hamas er en gren av Iran – Iran, Hamas og Hizbollah ønsker enhet for krig…”Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: