Og så ble det pinsebevegelsens tur

«Det er selvsagt lov – til og med udramatisk – å melde seg ut av et samarbeid. Det er ikke engang nødvendig å angi noen grunn!», skriver styreleder i Hjelp Jødene Hjem (HJH), Anne Marie Gravdahl, i en kronikk i Dagen den 4/1. Bakgrunnen er at Pinsebevegelsen gjennom PYM har trukket seg ut fra samarbeidet i HJH.
Det kan likevel ikke være så udramatisk når styrelederen må bruke en hel kronikk for å fortelle hvor utenfor pinsevennene er og hvor lite de forstår når de ikke lenger finner det tjenelig å være med i HJH.
Velkommen etter. For rundt 10 år siden var det undertegnede og Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (IKAJ) som opplevde hvor «udramatisk» det var å trekke seg fra HJH. Etter at jeg hadde vært med på å starte HJH i 1990 sammen med nåværende styreleder og representanter for Det Mosaiske Trossamfunnet i Oslo, fortsatte IKAJ sitt arbeid på lavbluss i Norge for nettopp å gi HJH en flying start. IKAJ hadde da allerede i 10 år bygget opp et arbeid med å bringe jøder hjem til Israel og drevet et utstrakt informasjonsarbeid i Norge.
Hjelp Jødene Hjem var ment å være en tidsbegrenset aksjonskomite. HJH fortsatte imidlertid som en fast organisasjon og bestemte at organisasjoner som var med i HJH og som også drev sitt eget arbeid i og for Israel, måtte underlegge seg HJH fremfor å drive sitt eget arbeid her i Norge.
Det sier seg selv at Internasjonale Kristne Ambassade måtte si takk for følget etter at den fastsatte aksjonstiden pluss en forlengelse var over fordi vi hadde store internasjonale forpliktelser som ikke kunne ivaretas i et slikt samarbeid med HJH. For den Kristne Ambassaden var det også et stort problem at det var vedtatt i HJH at organisasjonen ikke ville støtte prosjekter i Israels hjerteland, Judea og Samaria.
Dette førte til at undertegnede og den organisasjonen jeg leder ble offentlig utskjelt og sjelden har jeg opplevd en lignende fordreining av fakta som ved den anledningen. Daværende styre, med Anne Marie Gravdahl som styreleder, sendte bla. ut pressemelding med feilaktige opplysninger om hvorfor IKAJ trakk seg fra HJH.
Det kan se ut som om Pinsebevegelsen nå opplever noe av det samme som IKAJ gjorde for 10 år siden. Kronikken i Dagen er et tydelig signal om at det fremdeles ikke er så udramatisk å melde seg ut av dette samarbeidet som styrelederen gir uttrykk for.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: