OECD truer med å droppe Jerusalem

Etter at Israel ble medlem i OECD, The Organization of Economic Cooperation Development, har det til nå ikke vært noen møter i Israel. Men i slutten av oktober var det første møtet planlagt, ett om turisme. Men nå står dette i fare.
Årsaken er like latterlig som alvorlig. Latterlig fordi vi her snakker om intelligente, voksne mennesker. Alvorlig av samme grunn. Jødene kan altså godt gjøre seg bemerket og bli invitert til det gode selskap, men bare på bestemte betingelser. Israel som stat har eksistert i drøyt 60 år, og har på denne tiden fått på beina en stat og en økonomi som er imponerende.
Årsaken er en uttalelse som Israels turismeminister Stas Misezhnikov kom med da det ble kjent at OECD ville holde møte i Israel. Han ga uttrykk for at kanskje OECD ville holde sitt møte i Jerusalem som en aksept for byen som Israels hovedstad. Men nei, det kunne ikke OECD’s ledelse godta. OECD’s generalsekretær Angel Guirra sendte et brev der Misezhnikovs uttalelse «ville kunne ødelegge mulighetene for å legge møter til Israel i fremtiden».
Tyrkia, som også er medlem av organisasjonen har lenge sett ut for å ville sende sin representant til Israel til tross for det anspente forholdet landene imellom. Men nylig ble landets utenriksminister sitert på at han ikke hadde bestemt seg for å sende noen utsending enda.
Ynet: OECD threatens to cancel J’lem conference over minister’s remarksStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: