Ny Gaza-krig uunngåelig?

Jetfly fra IAF bomber våpenfabrikk i Gaza
Styrker fra Israels luftforsvar bombet i natt en våpenfabrikk i det nordlige Gaza som gjengjeldelse for rakettene som har haglet over Israel i helgen. En talsmann for IDF sier flyene fikk inn noen direkte treff.
Kilder i helsevesenet på arabisk side sa at en 12 år gammel pike og hennes far ble skadd av splinter fra en rakett som rammet huset til en militant araber som imidlertid ikke var hjemme.
Lørdag natt ble de siste av minst 17 raketter fyrt mot Israel i løpet av helgen. Den landet i et ubebodd område i Eshkol kommune. Ingen er meldt skadet, heller ingen materiell skade er meldt.
IDFs presseavdeling sier at angrepet var et svar på den fortsatte skytingen med raketter i høyt tempo mot Israel. «IDF vil ikke tolerere noe forsøk på å skade israelske borgere og israelske soldater, og vil fortsette å handle resolutt mot ethvert element som terroriserer staten Israel,» lød det i en uttalelse. «Vi holder terroristgruppen Hamas ansvarlig.»
Finansminister Yuval Steinitz sa til Israel Radio at Israel ikke kan akseptere rakettbaser med opphav i Iran og brukt av Hamas, og at Israel vil bli tunget til å handle militært i Gaza før eller senere.
Innenriksminister Eli Yishai sier han håper man ikke vil måtte gå til aksjon, men om angrepene fortsetter, er det ingen vei utenom et militært angrep.
Rakettene fra Gaza kom etter en lang pause, og ble utløst av drapet på Assam Subahi Ismail Batash, som sendte en terrorcelle til Egypt.
Lørdag morgen eksploderte fire raketter i åpne områder i kommunene Eshkol og Hof Ashkelon. Dette skjedde noen timer etter at jetfly fra IAF angrep mål i Gaza.
I løpet av fredagen ble totalt 12 raketter avfyrt mot Israel.
Norske medier, med unntak av dedikert Israel-vennlige nettsteder, har som vanlig ikke noe stoff om disse potensielt dødelige angrepene. Men blir Palestina-arabere drept i et motangrep, kan du være nokså sikker på at det blir behørig dekket og fordømt. Se bildet (eksempel fra NRK.)
Man kan, i lyse øyeblikk, lure på hva for eksempel våre rettferdighetssøkende myndigheter hadde gjort og sagt til mediene om Oslo, Drammen og Akershus var blitt utsatt for 17 raketter i helgen 9-11/12-2011. Tanken streifer tydeligvis ikke verken mediene eller politikerne. På kartet under er Israels areal sammenlignet med Norge.

Ynet
JPostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: