NRK vraker Petter Nome

Slutt på Sommeråpent med Nome:

 

Petter Nomes engasjement mot krigen i Irak ble for mye for NRK-ledelsen.
JOHN RASMUSSEN OG KRISTIN GRØNTOFT
Dagbladet 21.1.2003

Mot Irak-krig
Petter Nome er mannen bak kjendisoppropet og folkeaksjonen mot en eventuell krig i Irak. I dag fikk han beskjed av NRK-ledelsen at han ikke får fortsette som programleder for «Sommeråpent», skriver Kampanje.

Helgens appell foran Stortinget, der Nome sammenlignet George W. Bush med Adolf Hitler, ble for mye for statskanalen. Ifølge Kampanje skal Nomes politiske engasjement ha vært grunnen til at han ikke får lede «Sommeråpent» i år.
Ulne svar i NRK
– Dette er en avgjørelse som er tatt i divisjonen, og som jeg synes det er riktig at de kommenterer, sier kringkastingssjef John G. Bernander til Kampanje, og henviser til underholdningssjef Tordis Aavatsmark for ytterliggere kommentarer. Men Aavatsmark er ikke tilgjengelig.

På spørsmål om profilerte NRK-medarbeidere skal være avskåret fra samfunnsdebatten, svarer Bernander:
– Nei, men det har noe med hvilke arbeidsoppgaver man har, og i denne saken er det tatt vurderinger i divisjonen som de må kommentere.
Programdirektør Mari Velsand sier til NTB at saken er vanskelig.
– »Sommeråpent» er et aktualitetsprogram som skal gjenspeile den politiske dagsordenen. Nomes politiske engasjement gjør at NRKs troverdighet svekkes dersom han skal lede dette programmet, sier hun.
Velsand synes at det hadde vært en annen sak hvis Nome ledet et rent underholdningsprogram.
Hindrer ytringsfrihet
Til Kampanje sier Petter Nome at han oppfatter NRK-avgjørelsen som en begrensning av ytringsfriheten.

– Det er beklagelig at NRK på denne måten vil begrense ytringsfriheten i den viktigste saken Norge står overfor siden andre verdenskrig, sier han.
Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier til Kampanje at han synes avgjørelsen er merkelig. Han mener at NRK burde ha ventet med å fjerne Nome til sommeren og at han bare burde ha blitt erstattet hvis det pågår krig mot Irak akkurat da.


Artikkelen kan også leses på nett her..
Dagbladet © 2004Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: