Norges politiske ledelse bidrar til anti-israelske holdninger

Fra Yedioth Ahronoth, av Itamar Eichner
En alvorlig krise er på gang mellom israelske og norske myndigheter. Israel har anklaget den norske regjering for å finansiere og fremme ytring av åpenbare anti-israelske holdninger.
Ifølge meldinger som har kommet til utenriksdepartementet i Jerusalem, betaler Trondheim kommune en tur til New York for en gruppe skoleelever som deltar i et skuespill som kalles “Gazamonologene.” Stykket omhandler “palestinske barns lidelser som følge av den israelske okkupasjonen.” Stykket er skrevet av en palestinsk mann fra Gaza, og skal oppføres i FN-bygningen.
Saken om skuespillet kommer like etter at en norsk kunstner ble sendt til Damaskus, Beirut og Amman ved hjelp av de norske ambassadene i Syria, Libanon og Jordan. Hans arbeid omfatter fremstilling av døde palestinske babyer ved siden av IDF-hjelmer med utseende som nazist-hjelmer, og et israelsk flagg som er dynket i blod.
Nordmennene er også med på å finansiere distribusjon av en dokumentar som heter “Tears of Gaza” til festivaler rundt om i verden. Filmen tar for seg lidelsene til barn fra Gaza, uten å nevne ett eneste ord om Hamas, deres raketter mot Sderot og Israels rett til selvforsvar. Filmen viser Gaza-beboere som roper «Itbah al-Yahud.» Oversettelsen til norsk sier: “slakt israelerne”, ikke “slakt jødene” som de sier i filmen.
En bok som ble skrevet av de to norske legene som var eneste utlendinger i Gaza under operasjon Cast Lead som ga intervjuer, anklager IDF for bevisst å drepe kvinner og barn. Boken var en suksess i Norge, og den er signert av ingen ringere enn den norske utenriksminister Jonas Gahr Støre, som anbefaler boken på det varmeste.
Den israelske ambassaden i Norge sendte en kraftig protest til norske myndigheter for å bidra til å demonisere Israel. En høytstående israelsk politisk talsmann sa i går kveld: “Den opplest og vedtatte norske politikken går ut på forståelse og forsoning. Men helt siden Gaza-krigen har Norge vært en supermakt når det gjelder eksport av multimedia som bidrar til delegitimering av Israel i verden. Norske skatteytere bidrar til produksjon og distribusjon av denne.
I et møte med noen norske Stortingsmedlemmer sa viseutenriksminister Danny Ayalon: “denne typen aktivitet gjør det vanskeligere å få til noen forsoning, og oppfordrer palestinerne til å ta i bruk mer ekstreme holdninger som gjør det umulig for dem å inngå kompromisser.”
Nordmennene svarte at dette var et spørsmål om ytringsfrihet, og at regjeringen ikke blander seg i kunstnerisk innhold.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: