Norge må betale en pris for antisemittismen

Hans Rustad i Document.no om antisemittismen i NRK:

NRK Dagsnytt hadde i morgensendingen et innslag om hvorfor det ikke finnes israelsk vin på Vinmonopolet. Det er en stortingspolitiker fra KrF som stilte spørsmålet og NRK fulgte opp.
Langt om lenge fant man en vin fra Israel, den var plassert under kategorien “øvrige land”.
Hvorfor det?
Jo, den er ikke fra Israel, den er syrisk, hører man Vinmonopolets representant si og han viser til Golan-høyden.
Problemstillingen ble ikke fulgt opp hverken av KrF-politikeren eller NRK-reporteren. En statssekretær fikk slippe unna med at Vinmonpolet skaffer hva det skal være, hvis det er mulig.
Den lille forsnakkelsen “syrisk” vin, sier det meste om Vinmonopolets holdning. Statsbedriften Vinmonpolet gir rom for politisering.

Men det er en pris å betale: Norges antisemittisme linje vil i det lange løp gå ut over Norges omdømme i utlandet. Slik det allerede er ved å gjøre for Malmø og Sverige.
Det går selvfølgelig an å hevde at dette er et utslag av 1.) jødisk paranoia og offermentalitet eller 2) bevis på jødisk mediemakt. Men konsekvensen er likevel at Norge havner i et selskap som ser Israel og jøder som sin fiende. Man kan bli gissel for sin egen politikk. Er det også kalkulert inn i regnskapet?
Trolig lukker man øynene på sentralt hold.
Men summen av mange små og store skritt peker tydelig i en bestemt retning.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: