Norge, Hamsun og jødene

 Av: Erez Uriely
Debatten som pågår omkring feiringen av nazisympatisøren Knut Hamsun, bør ikke diskriminere nordmenn.[1] Norge og Hamsun fortjener begge å bli rettferdig kritisert, i riktige proporsjoner.
Ironisk nok innehar Norge nå formannskapet i ITF (en internasjonal arbeidsgruppe etablert for å minnes Holocaust),[2] mens landet også forbereder minnemarkeringer av Hamsun. Men hovedproblemet er ikke landets feiring av Hamsun, som døde for lenge siden, men heller Norges pågående støtte til anti-jødiske “jihadister” i vår tid.
 Dette ble symbolisert i utenriksminister Jonas Gahr Støres tale til ITF i juni, der han lovet to millioner kroner til et Holocaust-minnesmerke i Auschwitz.[3] Dette, mens Norge har gitt milliarder av kroner til arabiske terrorister som ble organisert med det mål for øye å drepe jøder og tilintetgjøre deres stat – Israel.
Dagens norske regjering utnytter sympatien for jødene som døde under Holocaust til å hvitvaske sin støtte til kreftene som angriper Holocaust-overlevende, deres familier og deres nasjon. I løpet av de siste 25 årene har Norge støttet Hamas, PLO og Hizbullah – og nektet å anerkjenne dem for det de i virkeligheten er: Anti-jødiske terrorister.
Tanken om å feire Hamsuns 150-årsjubileum har ikke vært særlig populær her i Norge, selv om et fåtall utnytter ham for å tjene penger og for publisitetens skyld. Mange nordmenn anser Hamsun for å være en forræder på grunn av hans støtte til tyskerne. Jøder som er villige til å overgi sitt fedreland til sine fiender, kunne lært av slike nordmenn.
Vi jøder har mye å lære av denne del av det norske folk, siden en dominerende minoritet blant oss både støtter en fascistisk makt som søker å destruere den jødiske stat, og til og med uttrykker sympati for det “forståelige behovet for å kjempe mot israelsk okkupasjon”.
Den lokale jihads ledere, Arafat og Abbas, ble og blir støttet, ikke bare av den norske regjeringen – men først og fremst av diverse respekterte israelske ledere, med Yitzhak Rabin og Shimon Peres i spissen. Norge er ikke “Quislings land”, i og med at nordmenn henrettet ham og dusinvis av andre nazikollaboratører og straffet tusenvis av andre under landssvikoppgjøret.
Vi bør huske Hamsun – som en av de viktigste og mest geniale forfattere i sin tid, men også som en nazisympatisør.  Hverken hans skam, eller Norges handel med Nazi-Tyskland og dagens Iran, bør hvitvaskes.
Det er også galt når jødiske ledere kritiserer Ahmadinejad for hans Holocaust-fornektelse, samtidig som de er tause angående Mahmoud Abbas’ hat mot jøder, hans Holocaust-fornektelse og hans terrorisme. Abbas og hans venner hater jøder, har drept mange, og planlegger å drepe enda flere – noe som gjør dem mye verre enn Hamsun.
Simon Wiesenthal-senteret var enestående i sin kritikk av Abbas’ Holocaust-fornektelse og antisemittisme (1995).[4]   Andre anser Abbas som en respektabel person, særlig venstreorienterte jøder. Statsminister Olmert og utenriksminister Livni hadde ingen betenkeligheter med å møte Abbas kvelden før Holocaust-minnedagen i 2007.[5]   Hamsun hverken drepte eller hatet jøder slik som Abbas og hans PLO gjør.
Det må være klart: Nordmenn tvang seg ikke på ITF, men ble invitert av et forum sammensatt av ekte, jødevennlige representanter fra vestlige land som handler med Iran og støtter jihadistenes krav om å gjøre jødenes historiske hjemland, Judea, Judenrein (jøderen; tysk). Nordmenn tvang heller ikke Osloprosessen på Israel, og de kan ikke klandres for blodbadet som har foregått siden israelske kollaboratører åpnet døren for PLOs terrorister.
Faktisk, å fjerne litteratur som inneholder antisemittiske tema, ville ført til at vi stod igjen uten mange av hjørnesteinene i europeisk kultur, inkludert William Shakespeare og Charles Dickens. Det gjelder ikke i samme grad Hamsun.  Antisemittiske uttrykk er mye lettere å finne i moderne israelske bøker og media enn i Hamsuns bøker.
Siden antisemittisme er blitt en del av europeisk kultur, er det vanskelig å forstå hvordan Hamsun unngikk denne smittsomme sykdommen, mens tidligere Knesset-formann Avraham Burg (Arbeiderpartiet) og andre parlamentsmedlemmer og opinionsskapere, ble smittet.
 Kilder
[1]  Ha’aretz 21.6.2009. Row grows over Norway’s honor for pro-Nazi Nobel laureate; Kritikk av Hamsun feiring. Jerusalem Post, 30.6.2009, Rafael Medoff: A tale of two Norwegian Nobel Prize winners for Literature.
[2]  www.holocausttaskforce.org
[3]  Jonas Gahr Støres tale til ITF
[4]  Key PLO Leader Questioned 6 Million; SWC kritiserer PAs Abbas
[5]  Olmert møter Abbas Debatten som pågår omkring feiringen av nazisympatisøren Knut Hamsun, bør ikke diskriminere nordmenn.
[6] Norge og Hamsun fortjener begge å bli rettferdig kritisert, i riktige proporsjoner.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: