Netanyahu ber Abbas kansellere avtale

Etter et møte med Midtøsten-utsending Tony Blair sier Israels statsminister at avtalen mellom Hamas og Fatah vil sabotere anstrengelsene for å skape fred. Netanyahu peker også på Hamas’ nylige ros av Bin Laden som en grunn til bekymring.
Statsminister Benjamin Netanyahu ber den palestinske presidenten Mahmoud Abbas om å kansellere avtalen Fatah har gjort med islamistgruppen som styrer i Gaza, melder den venstreorienterte israelske avisen Haaretz.
“Jeg henvender meg til Abu Mazen (Abbas) og ber ham kansellere avtalen med Hamas øyeblikkelig og velge fredens vei med Israel,” sa Netanyahu i en uttalelse etter å ha møtt Midtøsten-utsending Tony Blair.
“Avtalen mellom Abu Mazen og Hamas er et skikkelig slag mot fredsprosessen. Hvordan kan man oppnå fred med et styre hvor halvparten av det oppfordrer til å ødelegge Israel og til og med priser massemorderen Osama bin Laden,” sa Netanyahu.
De palestinske ledere forsvarer avtalen, som vil bli signert i Kairo på onsdag. De sier forsoningen med Hamas reflekterer et dypt ønske blant folk om å avslutte interne stridigheter.
Les mer om Hamas her… 
Utdrag av artikkelen:

Det gjenstår at Hamas endrer sitt charter, selv sitt ideologiske grunnlag for bevegelsen. Der står det nemlig klart slik (artikkel 13: 13. Hamas setter seg mot alle “såkalte fredsløsninger og internasjonale konferanser for å løse det palestinske problem”.”Det er ikke noen annen løsning på det palestinske problem enn Jihad.
I ovenstående artikkel er det dessuten gjengitt en del av et intervju med Willoch i 2006, hvor han, til tross for at han diskuterer offentlig, og fremstår som en utenom det vanlige kjenner og “forståsegpåer” av situasjonen i Midtøsten, ikke en gang har lest Hamas’ charter.
Du finner hele charteret og bakgrunnsopplysninger her…Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: