Nødhjelpsteam forlater Japan

Den israelske delegasjonen som har vært i Japan de siste to ukene, returnerer nå til Israel etter endt oppdrag. Gruppen har gitt japanske ofre etter naturkatastrofen som rammet landet, medisinsk behandling.
IDFs webside melder at mesteparten av det medisinske utstyret som ble bragt til Japan, skal etterlates der. Dette gjelder også røntgen-apparater. Utstyret skal brukes av lokale spesialister for å betjene befolkningen i det sterkt rammede området rundt Minami-Sanriko.
De to siste ukene har teamet behandlet rundt 220 mennesker.
Under seremonien som ble holdt da teamet avsluttet sitt arbeid, sa ordføreren i Kurihara at «det sykehuset dere etterlater her, vil være en hjørnestein i arbeidet for å friskmelde byen vår, som har måttet lide så mye i denne store katastrofen. Det er ingen tvil om at det arbeidet dere har gjort her vil være en viktig milepæl i forholdet mellom Israel og Japan.»
IsraelNationalNewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: