Nød i Gaza?

Det gjentas stadig i mediene, selv i dag, at den såkalte «fredsflotiljen» til Gaza var nødhjelp. Media ønsker å gi et inntrykk av at befolkningen på Gaza mangler omtrent alt. Mat, medisiner, bygningsmaterialer, klær. Sannheten er en annen. Sannheten er at Israel allerede har en meget godt etablert forsyningskorridor til Gaza, og at befolkningen på Gaza har fått tonnevis med nødvendige varer i lange tider, også i perioder som Hamas, den regjering de valgte selv, har ført krig mot Israel og beskutt sivile israelere nettopp fra Gaza-stripen.
Men sannheten er også at når en befolkning velger et styre som ønsker å krige mot Israel, vil denne befokningen også måtte leve med at Israel beskytter sin sivilbefolkning, – sitt land, mot angrepene fra terrororganisasjonen Hamas. Med de følger dette får for alle. Konkret har Israel derfor ilagt Gaza en fullstendig blokade for leveranser sjøveien, nettopp fordi det er så vanskelig å kontrollere last derfra. Israel har allerede stoppet våpenleveranser til Hamas, og det er også blokade for sement- og betongleveranser til Hamas. Dette er ikke for å hindre gjenoppbygging av sivile boliger, ei heller for å plage sivilbefolkningen. Men Israel har et reellt behov for å beskytte seg, og Israel vet sikkert at Hamas bruker betong og sement for å bygge militære anlegg, som regel også midt inne i sivile områder. Sagt på en annen måte: Israel har ikke noe valg. De simpelthen må beskytte seg, som ethvert annet demokratisk land i verden ville gjøre i samme situasjon.
Sett på bakgrunn av disse faktaene er det en selsom opplevelse å se store deler av verden agere i moralsk forargelse og indignasjon når landet forsvarer seg. Det er med en flau smak i munnen at vi ser mediene i Europa, og i Norge i særdeleshet, feilinformerer bevisst om disse tingene. Vi kan ikke finne noen annen forklaring på det som skjer. Det kan ikke være uvitenhet, i informasjonsteknologiens tidsalder. Det har noe med hva man ønsker å tro på, og så blir man hjulpet av sine følelser til å stenge ute de fakta som kunne gi et mer balansert bilde av det som skjer.
Vi skrev om Israels vareleveranser til Gaza 27. mai i år. Israels utenriksdepartements nettsted informerer nøyaktig og grundig om landets nødhjelp til Gaza, og informasjonen danner et bilde som slett ikke harmonerer med det media prøver å gi deg. Er dette nød? Fra nettstedet:

«Det er ingen matmangel i Gaza. Millioner av dollar blir kanalisert gjennom det private humanitære apparatet i Israel sørger for at det er rikelige mengder mat på markedene. Seks dager i uka, året rundt.
Store mengder varer som barnemat, hvete, kjøtt og andre ferskvarer blir transportert inn i Gaza til tross for terroren fra Hamas. Gjødsel som ikke kan brukes til bombeproduksjon, settepoteter, egg for reproduksjon, bier og utstyr for blomsterindustrien er blant ting som blir nevnt.
I 2009 ble ikke mindre enn 780.000 tonn mat og varer ført inn i Gaza. Bilder i lokale aviser vise markeder som bugner av frukt, grønnsaker, krydder, ost, brød og kjøtt til å brødfø de 1,4 millioner Gazanerne.
I første kvartal av 2010 ble 94.500 tonn varer transportert over grensen av 3.676 lastebiler, 48.000 tonn av dette var matvareprodukter, 40.000 tonn var hvete, 2.760 tonn ris, 1.978 tonn klær og sko, 553 tonn melkepulver og babymat.»
Les mer i orgiginalartikkelen her…Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: