Muslimsk leder i Norge: Selvmordsbombing akseptabelt

Av Morten Øverbye, VG
Basim Ghozlan i Det islamske forbundet i Norge mener selvmordsbomber mot israelske bosettere er akseptabelt.
– Hvis målet i seg selv er akseptert, skal dette også være akseptert, sier Ghozlan til Kanal 24.
– Hvis man angriper en grusom fiende, så er det ingen feig måte. Tvert i mot, de som gjør det er faktisk meget modige.
Ghozlan er forstander for Det islamske forbundet i Norge. På nettstedet islam.no svarer den religiøse lederen en ung gutt som spør hvordan islam ser på selvmordsbombere.
Selvmord i seg selv er forbudt i islam. Å drepe seg selv for å sette strek under sitt liv er ikke tillatt.
Selvmord for å ramme fjenden: Hvis krigen er lovlig, sett fra islamsk synsvinkel, og hvis man ikke har mulgihet til å ramme fjenden med andre midler enn å ofre sitt eget liv, er dette lov, skriver Ghozlan i sitt svar.
Han trekker frem Israel som et eksempel og mener alle bosettere i de okkuperte områdene er legitime mål for selvmordsbombere.
Overfor VG Nett bekrefter Ghozlan at radiostasjonen har sitert ham korrekt, og utdyper:
– Jeg sier at selvmord i seg selv er forbudt i Islam, men her må man tenke på selve kampen, hvis man snakker om en krig. Er krigen lovlig, er krigen tillatt, er det lov å angripe det mål som man angripe.
– Sivile personer har jeg aldri sagt er legitime mål. Settlere er mordere, kriminelle. De er legitime mål, sier Ghozlan til VG Nett.
– Israelske bosettere er etter din mening ikke sivile mål?
– Det finnes helt sikkert sivile blant dem. Barn, gamle som er sivile. Men sier jeg settlere, tenker jeg på dem som noen som frivillig okkuperer andres land, og da er de ikke sivile.
Skremt
Petter Eide i Amnesty International Norge mener Ghozlans uttalelser er helt uakseptable:
– Jeg blir nesten litt skremt av å høre dette. Det han sier, er jo at han faktisk legitimerer drap, sier Eide til Kanal 24.
Han oppfordrer muslimer i Norge til å ta avstand fra uttalelsene.
– Jeg håper veldig sterkt at det muslimske miljøet i Oslo rydder opp i dette. Disse holdningene er fullstendig uakseptable, sier Eide.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: