Mufti benekter oppfordring til å drepe jøder

«Setningene ble tatt ut av sin sammenheng,» sa De palestinske selvstyremyndigheters religiøse leder, mufti Muhammad Hussein, på søndag.
I en tale for to uker siden forsvarte han folkemord på jødene i en tale han holdt i et arrangement for å markere at organisasjonen Fatah, hvor palestinernes president Mahmoud Abbas er president, fylte 47 år. Han sa at det er et religiøst islamsk mål å drepe jødene. Arrangementet ble kringkastet på palestinsk PA TV, den offisielle kanalen for De palestinske selvstyremyndighetene.

Forskningsinstitusjonen Palestinian Media Watch (PMW) har oversatt hendelsen og publisert det på sin webside.

httpv://www.youtube.com/watch?v=kDoV8ZL9Xkc

Hussein siterte fra Hadith (islamsk tradisjon som er tillagt Muhammed) hvor det står at «timen [for oppstandelse] kommer ikke før dere bekjemper jødene. Jøden vil skjule seg bak steiner og trær. Så vil trærne og stenene rope: «Å muslim, Allahs tjener, det er en jøde bak meg, kom og drep ham.»»
PMWs dokumentasjon av uttalelsen ble spredt i flere israelske medier søndag, og Israels statsminister Benjamin Netanyahu kommenterte også den avskyelige talen og ba landets riksadvokat om å starte etterforskning av hendelsen. Netanyahu sa at uttalelsene var en «alvorlig forbrytelse som alle nasjoner må fordømme.»
Muftien nekter imidlertid nå for at han oppfordret til folkemord på jødene. Ifølge en rapport i Channel 2 News i Israel, skal Hussein ha sagt til egyptiske medier at «ordene ble tatt ut av sin sammenheng.» Så la han til at «Islam oppfordrer til respekt for alle mennesker. Jeg er forbløffet over at disse uttalelsene blir tillagt meg.»
Forrige uke kom den tyrkiske lærde muslimen Adnan Oktar med en sviende repons til muftiens påstand. I et talkshow på A9TV, en satelittkanal, gjorde han det klart at ingen kilder i Koranen oppfordrer til mord på jøder, og at det ikke finnes noen rettferdiggjørelse for det.
«Du kommer ingen vei ved blodsutgytelse. Det vil bare bringe deg elendighet hvis du utgyter blod; du vil simpelthen komme i en nedadgående spiral av blodsutgytelse,» advarte han. «Ta dere sammen. Jeg snakker til dere som gjør dere til talsmenn for mord. Jøder er etterkommere av profeter – Alla forutbestemte at de skulle være jøder,» poengterte han. «De lever som jøder. Koranen refererer til dem som Bokfolket… man kan bare ikke gå hen og drepe dem.»
En artikkel av Associated Press poengterer at det riktig nok finnes passasjer i Koranen der det oppfordres til toleranse og respekt for andres tro, mens andre er eggende og fulle av hat.
IsraelNationalNews.com
Msnbc.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: