Mordechai Tzemach Eliyahu død

Det er med stor sorg at SMA må informere om at Israels kjære rabbiner Mordechai Eliyahu har avgått ved døden, velsignet være hans minne (Zachoor letov, ZT). Han gikk bort i dag i Jerusalem.
Mordechai Tzemach Eliyahu, ble født i Jerusalem, den 12. mars 1928, og døde i dag, 7. juni 2010.
Siden den 24. august 2009, da hans hjerte kollapset og han ble kjørt til sykehuset, ble hans helse stadig svekket.
Eliyahu ble født i Gamlebyen i Jerusalem som sønn av rabbi Salman Eliyahu, en velkjent Jerusalem-kabbalist fra en irakisk jødisk familie. Han var Israels sefardiske overrabbiner i perioden 1983-1993.
I 1960 ble Eliyahu den yngste personen noensinne valgt som religiøs dommer (Dayan) i Israel. Han tjenestegjorde som Chief Rabbi for byen Beersheba i fire år, og ble deretter valgt til Høyesteretts Rabbinical Court i Jerusalem, en stilling han innehadde i sin tid som sjefsrabbi i Israel, og helt frem til i dag. Han har fire barn, ett av dem, Shmuel Eliyahu, er byen Safeds overrabbiner.
Eliyahu var en av de åndelige lederne av Israels religiøse sionistiske bevegelse, og var en frittalende motstander av et jøderent Gaza i 2005 og for beboelsene i Judea, Samaria og Gaza. Spesielt var han opptatt av jødene i Hebron og viste dem alltid stor omsorg og kjærlighet.
Rabbi Mordechai Eliyahu ZT jobbet aktivt for å bringe diasporajødene til sine røtter og kjempet mot assimilering. Han var en populær foreleser, spesielt blant de sekulære jødene, da han hadde en utrolig evne til å sikre at alle som hadde kontakt med ham visste at han satte stor pris på dem som medmennesker, uansett religiøs tilhørighet.
Han var en fredens rabbiner og en sann venn av alle mennesker uansett tro.
Velsignet være hans minne.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: