Minnedagen for 1929-massakren i Hebron

I dag minnes vi jødene som ble myrdet og lemlestet under den massakren som araberne i Hebron utførte på sine jødiske naboer på en Shabbat i 1929. Resten av jødene i Davids gamle hovedstad ble jaget ut av byen, og Hebron ble for første gang i historien jøderen.  Denne arabisk-muslimske pogromen ble utført mot jødene i Hebron og andre steder i landet lenge før det såkalte ”palestinske folk” og ”okkupasjonen” ble oppfunnet.
Med G-ds hjelp kom jødene tilbake til sine forfedres by som ble befridd fra den muslimske okkupasjonsmakt i 1967, og med livet som innsats startet de en ny jødisk menighet ved Machpela-graven og i forstaden Kiryat Arba.  Til tross for den daglige arabiske terroren holder de ut og menigheten vokser litt etter litt og er nå blitt en av Israels skjønneste blomster som pryder Machpela-graven der våre forfedre nå hviler i fred.
Jødene i Hebron er et vidunderlig bilde på Israels fortid og fremtid. Deres daglige kamp for å kunne bo i denne eldgamle jødiske byen er et viktig symbol på jødenes kamp om Landet Israel.
Deres kjærlighet til G-d og til Landet Israel er som en vitaminsprøyte for oss alle i tunge stunder. I deres ånd ser man et glimt av Abrahams rettferdighet, Kong Davids mektighet, Kong Salomons visdom og Bar Kohbas trofasthet.
Vi ber for pogromenes ofre og takker jødene i Hebron som med sitt forbilde gir oss styrke og håp om en bedre fremtid.
Hebron.com Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: