Mein Kampf anbefalt i britisk kjedebutikk i Doha

En butikk tilhørende den britiske kjeden Virgin Megastore, som selger musikk, bøker, filmer og lignende over store deler av verden, har fått enormt med kritikk etter å ha anbefalt kjøp av den antisemittiske boken «Mein Kampf,» skrevet av Adolf Hitler. Boken var oversatt til arabisk.
Det var en av kjedens butikker som ligger i Doha, Qatar, som syntes denne boken var verdt å anbefales til sine arabiske lesere. Hendelsen utløste en storm av reaksjoner i sosiale medier etter at en leser tok bilde av anbefalingen i Landmark Shopping Centre i Doha, og publiserte det på Twitter. En av hans venner sendte epost til Virgin om saken, men fikk ingen respons.
Etter at mange kommenterte saken på Twitter kom Virgin med en uttalelse til National, et mediehus i Qatar, der de skriver at det er de lokale butikkene som setter ut slike anbefalinger, og at den sentrale ledelsen ikke legger noen føringer for hva som skal anbefales. De viser til at boken var med på utstillingen kun én dag, og at utstillingen ble endret etter reaksjonen fra en kunde.
«Mein Kampf» ble publisert i 1925. Hitler gir i boken uttrykk for sine økende antisemittiske synspunkter og sitt hat mot kommunisme og jødedom.
The NationalStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: