Med knyttet neve?

Enda et tegn på det dårlige forholdet mellom Tyrkia og Israel: avisen Star Gazete i Tyrkia meldte tirsdag at militæret installerer ny teknologi som vil tillate fly og skip å skyte på israelske fartøyer.
Tidligere har tyrkiske fly, skip og undervannsfartøyer hatt amerikansk teknologi som har innebygget en klassifisering som identifiserer israelske fartøyer som «vennligsinnede.» Nå er dette endret.
Det nye systemet, som er utvilket i Tyrkia, tillater militæret selv å bestemme hvem som er vennligsinnet.
Skiftet ble initiert av den tyrkiske statsminister Recep Tayyip Erdogan, og iverksatt bare noen dager etter at Erdogan annonserte full stopp i forsvarshandel med Israel.
Blant avtalene som ble kansellert var Tyrkias F-16 kampfly. Disse flyene kan nå stå i fare for å bli tatt ut av den automatiske klassifiseringen som definerer Israel som «vennligsinnet.»
Erdogan ankom Kairo mandag. Her arbeider han nå for å knytte nye bånd til det provisoriske militærregimet. Han ble møtt av en entusiastisk folkemengde som ropte «Allahu Akbar!» og «Egypt, Tyrkia, – én knytteneve!»
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: