Malaysia: student fengslet for å like Israel

face_likeEn 17 år gammel student i byen Penang nord i Malaysia ble angivelig arrestert og forhørt for å ha klikke «like» på en pro-israelsk post på Facebook. Hendelsen skal ha skapt mange protester blant folk for det de mener er økende intoleranse i det muslimske landet.
Det var en post med teksten «I love Israel» studenten skal ha klikket «like» på. Han skal ha blitt anklaget for «oppvigleri», en forbrytelse som har en strafferamme på tre års fengsel i Malaysia.
Studenten skal senere ha forklart at han klikket «like» på posten ved en feiltagelse.
En malaysisk Facebook-bruker påpekte i den voldsomme diskusjonen som fulgte etter arrestasjonen, at enhver som bruker Facebook, stiller i samme klasse som 17-åringen, ettersom Facebook er utviklet av en jøde, – dersom man skulle bruke samme ekstreme logikk som myndighetene overfor ham.
Ynet skriver at det i det senere har vært mange hendelser som opprører og skremmer folk i landet. Malaysia er et svært sammensatt land, både etnisk og religiøst. Det er islam som er den dominerende religionen.
Den siste og mest opprørende hendelsen går ut over den kristne minoriteten, som blir tvunget av muslimene til å slutte å bruke det arabiske ordet «Allah» som betegnelse på sin kristne gud, noe de skal ha gjort i århundrer.
Muslimene hevder ordet «Allah» er hellig og bare kan brukes av muslimer.
Dette siste bekrefter undertegnedes mangeårige påstand, nemlig at Koranen avviser at Allah er den samme som kristendommens og jødedommens Gud, Jahve. Muslimenes handlinger bekrefter at også de tolker Koranen slik. Altså er fakta stikk motsatt av det en del organisasjoner antar og hevder, nemlig at folk i forskjellige religioner egentlig tilber den samme gud.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: