Mørke tider forut for Europas jøder

Den Europeiske Jødiske Kongress advarer mot at enkelte jødiske samfunn i Europa nå står i fare for å forsvinne på grunn av antisemittisme fra det offentlige, eller på grunn av mangel på handling fra det offentlige.
I en uttalelse torsdag sa Moshe Kantor at europeiske jødiske samfunn er i “alvorlig fare” på grunn av antisemittismen. En del av den er offentlig sanksjonert. Et par hendelser fra Belgia og Sverige nylig viser dette klart.
I Antwerp i Belgia var det arrangert en “Palestinsk dag” ved en katolsk skole. Det ble arrangert leker for barna hvor de skulle kaste replikaer av jødiske og israelske soldater i vannet. Leken ble kalt “Kast soldatene på havet.”
I Malmö ble jødiske barn angrepet under et arrangement for dem sist helg. Det ble ropt “Heil Hitler” og “Jødegris” mot dem.  Dette hendte bare et par uker etter at Ilman Reepalu ble gjenvalgt som ordfører i Malmö. Reepalu er kjent for sine anti-jødiske holdninger. Nylig uttalte han følgende: «Vi aksepterer verken Sionisme eller antisemittisme” – en uttalelse som sidestiller jødisk selvbestemmelsesrett med rasisme og hat.
Det har vært kjent en stund at jødene i Malmö har begynt å rømme landet.
“Små jødiske samfunn står nå overfor en situasjon hvor de blir truet fysisk, verbalt og psykologisk av fundamentalistiske elementer og deres ekstreme venstrevridde våpendragere på den ene siden og høyreekstreme nynazister på den andre” hevdet Kantor videre. “Hvis de ikke får beskyttelse eller støtte fra det offentlige, går vi inn i en veldig mørk tid for jødene i Europa.”
jta.org
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: