Møhlenpris-jødene

Les beretningen om minnemarkeringen i Bergen sist vinter for jødene som ble sendt i døden, av «gode nordmenn.»

Møhlenpris-jødene er ikke glemt
Kronikk.
Av Arne Dahl
Den 26. november er den faste datoen for minnemarsjen over våre jødiske naboer, på Møhlenpris i Bergen, som måtte bøte med livet under det som verden trodde skulle bli «den endelige løsning». For meg som var åtte år gammel høsten 1942 og vitne til dette dramaet, er det å delta i denne minnemarkeringen blitt en handling i solidaritet overfor jødene som også i disse dager må forholde seg til alskens løsninger.
At det hadde vært vanskelig å gjennomføre en slik effektiv tilintetgjørelse av uønskede nordmenn, uten en «strålende» innsats fra gode og anerkjente nordmenn, burde vel betinge et vell av slike minnemarsjer over hele Norge.
Les mer her…Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: