LO og PLO

Artikkelen er under arbeid

(karikatur ved Ulf Aas og Bjørn Dworskyi, Palestinanytt nr. 3 1981 s.13)

Så positivt så Palestina-Nytt (norsk PLO-vennlig avis) på LO som brukte hovedtalen i LO-Kongressen på Palestina-spørsmålet i 1981.
LO brukte ikke særlig mye krefter på å forsvare de svake i det norske samfunnet
Ideologisk tenkning om forhold i andre land var viktigere å ha på dagsordenen enn norske arbeideres arbeids- og levekår.

Dagens situasjon
Flere norske jøder utsettes for trakassering og vold. De tør ikke bruke sitt tradisjonelle hodeplagg, eller bære smykker med Davidsstjernen åpent. Heldigvis er volden og trakasseringen i dag fortsatt beskjeden i forhold til det som til slutt ledet til Holocaust.
Historien
30- og 40-tallets jødeutryddelser begynte med oppfordring til boikott av jøder som drev handel.
LO
LO har slått inn på en vei som Norsk Israelsenter på det kraftigste vil advare mot, fordi vi aldri mer må få en situasjon der verdens resterende 12 millioner jøder utryddes eller må skjule sin identitet.
LO (Landsorganisasjonen i Norge) har i flere år støttet PLO. Dette er ikke første gang venstreekstremister i Norge støtter undertrykkende tyrannier.
PLO
PLO er Palestina-arabernes frigjøringsorganisasjon.
PLO ble ikke opprettet av de Palestina-arabiske flyktningene, som mange tror, men av Den Arabiske Liga i 1964. [NIS: les om flyktningsmyten ] Denne liga er en mektig koalisjon av arabiske land. I dag består ligaen av 21 medlemsland.
Ifølge Det Palestinske Charteret, har PLO som mål å svekke, ødelegge og utslette den jødiske staten og gjøre hele Palestina (dvs. dagens Jordan og Israel) til en PLO-stat.
PLO hjelper ikke de Palestina-arabiske flyktningene, men bruker dem i stedet som politisk våpen.
Korrupsjon og brudd på menenskerettigheter
Norge har vært en stor bidragsyter økonomisk til å hjelpe PLO. Ingen har noen sinne mottatt regnskap for disse pengene, om de har gått til velferd, eller til understøttelse av terrorisme. Dagens bidrag til de fattige araberne i Judea, Samaria og Gaza går gjennom hendene til de rike PLO-lederne hvor ulike kilder dokumenterer utstrakt korrupsjon. Brudd på menneskererttigheter og et tilfeldig rettssystem er til og med dokumentert av Palestina-arabere selv.
Hva gjør LO?
Det er også merkelig at LO ikke bryr seg om arabere som lider under arabiske tyrannier, inkludert PLO, men heller kjemper mot det vestlige og demokratiske Israel.
Hvorfor støtter LO revolusjonære organisasjoner eller er tause overfor grusomme handlinger utført av undertrykkende regimer som Saudi-Arabia, Irak, og Iran, bare for å nevne noen. Kan det ha sammenheng med LO-lederens tidligere støtte til personer som Sovjets Stalin, Kambodsjas Pol Pot og Kinas Mao? (se TV2s granskning).Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: