Lieberman krever at Aston trekker tilbake Toulouse-Gaza sammenligning

Lieberman sier at EUs utenrikspolitiske leder Asthon bør trekke sin sammenligning mellom drapene i Toulouse og dødsfall i Gaza.
Utenriksminister Avgdor Lieberman sa i dag at sjefen for utenrikspolitikken i Den europeiske union, Catherine Ashton, bør trekke tilbake sin sammenligning av Toulouse-mordene med dødsfall i Gaza.
Ashton responderte på den kaldblodige myrdingen av en rabbi og tre jødiske barn i Toulouse med å si «når vi tenker på hva som hendte i Toulouse i dag, når vi husker hva som hendte i Norge for et år siden, når vi vet hva som skjer i Syria akkurat nå, når vi ser på hva som skjer i Gaza og i forskjellige deler av verden – husker vi på unge mennesker og barn som mister livet.»
Lieberman sa at bemerkningen hennes er «upassende,» og la til at dersom Ashton ønsket å referer til andre barn, så skulle hun ha nevnt dem som «i det sørlige Israel som lever i konstant frykt for rakettangrep fra Gaza.»
[pullquote]Israel er det mest moralske land i verden, og til tross for det faktum at man må slåss mot terrorister som opererer inne ifra sivilbefolkningen, gjør IDF alt som er mulig for ikke å ramme denne befolkningen[/pullquote]Utenriksminsteren i Israel sa dette under et besøk i Kina, og la vekt på at «Israel er det mest moralske land i verden, og til tross for det faktum at man må slåss mot terrorister som opererer inne ifra sivilbefolkningen, gjør IDF alt som er mulig for ikke å ramme denne befolkningen.»
Mens Hamas og allierte terrorister opererer fra midt i sivile områder, «risikerer Det israelske forsvaret IDF sine soldaters liv for å minimalisere risikoen for sivilbefolkningen,» la han til.
Opposisjonsleder Tzipi Livni kalte også Ashtons kommentarer for «skandaløse,» i et sjeldent tilfelle av enighet med Lieberman, og krever at hun kaller tilbake uttalelsen.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: