Libanon stenger grensen mot Israel

Libanon har lukket sin grense mot Israel og kaller det “militær sone”, tre dager før 44-årsdagen for utbruddet av Seksdagerskrigen. Dette er i tråd med FN-resolusjon 1701, med buffersone for å forhindre fiendtligheter.
Dette ble offentliggjort i den libanesiske avisen Daily Star, og årsaken skal være bekymring for hva som kan komme til å skje denne dagen.
Araberne har oppkalt den femte juni “Naksa”-dagen, eller “Nederlagets dag.” Det kommer tre uker etter “Nakba”-dagen eller “Ulykkens dag” som markerer årsdagen for Israels uavhengighetskrig i 1948. I begge de to hendelsene mistet araberne territorium til Israel, selv om hensikten med krigene var å utslette Israel.
Men de mislyktes bare så fullstendig.
Det libanesiske militæret er tydeligvis opptatt av å hindre “palestinske demonstranter” fra å komme til området, noe som skjedde på “Nakba”-dagen.
En gruppe på Facebook som kaller seg “Den tredje Intifada” kunngjorde at det søndag 5. juni vil bli marsjering mot Israel etter bønnen som begynner midt på dagen, fra Libanon, syria og Jordan samtidig. Det heter at frivillige fra hele den arabiske verden vil delta. I Europa vil man marsjere foran israelske ambassader, og det vil bli “marsjer og konfrontasjoner med fiendtlige soldater” i Jerusalem og andre steder i Israel.
IsraelNationalNews.com
FN-resolusjon 1701Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: