Libanon klager til FN for Israels selvforsvar

Libanon har sendt inn klage mot Israel i FN der de hevder at den jødiske statens forsvar er et brudd på UNSCR 1701.
Libanon sendte mandag inn klage i FN mot Israel for at de avfyrte «missiler» i sør-Libanon den 29 november.
Den 29. november sendte Abullah Azzam Shaheed-brigadene fire Katyusha-raketter inn i boligområder i det nordlige Israel. Et hønsehus ble truffet og ødelagt, og en gasstank eksploderte og tok fyr. Israels forsvar reagerte umiddelbart, og sendte seks artilleribomber mot avfyringsrampen Katyusha-rakettene var avfyrt fra, etter at plassen hadde blitt lokalisert.
Ikke desto mindre ba Libanons utenriksdepartement sin FN-utsending Nawaf Salam å sende en klage til FN på Israel. I klagen hevdes det at den jødiske staten brøt FNs Sikkerhetsråds resolusjon 1701, og forskjellige «internasjonale lover og pakter» da landet forsvarte seg.
Libanon hevdet også at Israels respons «truet internasjonal fred og sikkerhet.»
Imidlertid mener juridiske eksperter at Israel insisterer på at resolusjonen også gir Israel rett til å forsvare seg, og til å respondere på akutte trusler mot sikkerheten, slik som IDFs respons forrige uke.
Den libanesiske presidenten Michel Sleiman avviste terrorist-angrepet mot Israel som en «enkeltstående hendelse.» Han innrømmet imidlertid at angrepet i seg selv var et brudd på UNSCR 1701.
«Å avfyre raketter, noe som var iverksatt individuelt, mot okkupert palestinsk territorium, tjener ikke til gode for solidariteten med det palestinske folk,» sa Sleiman i en uttalelse like etter angrepet.
Israel har ikke respondert enda på Libanons klage til FN.
IsraelNationalNews.com
Resolusjon 1701Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: